Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

O nouă microexpoziție va începe la Muzeul Național de Istorie a României de miercuri, 5 ianuarie. Expoziția este organizată de muzeu, în colaborare cu fotograful și designerul Octavian Bâlea, sub denumirea „1921: Fotografia de salon. Expoziție despre fotografia de-acum un veac”. Piesa centrală a expoziției este un aparat de fotografiat fabricat la începutul secolului al XX-lea, un model din gama Globus.

Fotografii realizate de Octavian Bâlea, expuse la Muzeul Național de Istorie

 Proiectul expozițional își propune să prezinte publicului un studio foto interbelic, în care se vor regăsi aparate de fotografiat, piese de mobilier, costume și obiecte de uz cotidian din colecția MNIR și din colecțiile personale ale domnilor Octavian Bâlea, Daniel Obreja și Sorin Mărgărit. Piesa centrală a expoziției este un aparat de fotografiat fabricat la începutul secolului al XX-lea, în primii ani de funcționare a fabricii de tehnică fotografică din Görlitz (estul Germaniei). Acesta este un model din gama Globus, un aparat de salon, de format mare, mai precis un „Stella”.”, ne-au transmis reprezentanții muzeului.

În cadrul expoziției vor putea fi admirate o serie de fotografii pe plăci de sticlă realizate de Octavian Bâlea cu aparatul foto Görlitzer Globus Stella.

Microexpoziția va putea fi vizitată la Muzeul Național de Istorie a României, începând de miercuri 5 ianuarie, până duminică, între orele 9:00 – 17:00.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.