Foto! Ilustrate în ediție limitată cu opere ale lui Brâncuși! Acestea au fost puse în vânzare în urmă cu aproape două decenii

Foto! Ilustrate în ediție limitată cu opere ale lui Brâncuși! Acestea au fost puse în vânzare în urmă cu aproape două decenii

- in Arta Plastica, Fotografie, Slider
0
21 vizualizari

În urmă cu 17 ani, la aniversarea a 125 de ani de la nașterea marelui sculptor gorjean, Poșta Română punea în circulație două superbe ilustrate ce reprezentau două sculpturi renumite ale lui Constantin Brâncusi: „Cocoșul” și „Măiastra”. Ilustratele au fost ediții limitate și se adresau colecționarilor din țară. Anul 2001 a fost declarat prin hotărâre a Guvernului României, ca fiind „Anul Brâncuși” și este sărbătorit și în cadrul UNESCO.

„Măiastra” este o scupltură realizată în bronz și în marmură, având o înălțime de 55,5 cm. Brâncuși a sculptat treizeci de „Măiastre” în intervalul 1910-1918 și reprezintă legendara pasăre măiastra din folclorul românesc. Unele din aceste minunate sculpturi sunt expuse în muzee din Londra, Veneția și New York.

„Cocoșul” este o sculptură realizată în bronz lustruit, având o înălțime de 104 cm. A fost realizat în anul 1922-1923 și se află expus în Muzeul de Artă Modernă din Paris.

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.