Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

ion-popescu-voitestiBiblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj și Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu” Gorj vor organiza un Forum închinat momentului împlinirii a 140 de ani de la nașterea marelui savant gorjean, geologul Ion Popescu – Voitești. Manifestarea va avea loc vineri, 18 noiembrie, la Sala de Lectura a Bibliotecii Județene „Christian Tell” Gorj.

Evenimentul va debuta cu evocarea personalității și operei savantului Ion Popescu – Voitești și lansarea volumului „Amintiri“, apărut la Editura „Măiastra“, recenzia fiind făcută de Albinel Firescu, de la Muzeul Județean de Istorie Gorj. Dana Cherecheș, de la Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj, va prezenta un scurt istoric geologic din Oltenia. Manifestarea se va finaliza cu o vizită la Casa Memorială ”Ion Popescu- Voitești”, de la Bălănești

A descoperit zăcăminte de sare şi petrol

Geologul Ion Popescu – Voitești a descoperit zăcăminte de sare şi petrol, a condus Institutul Geologic al României, a pus bazele Academiei de Ştiinţe şi a susţinut peste 140 de comunicări la congrese de geologie în ţară şi în străinătate.

Savantul şi-a consacrat întreaga viaţă cercetării structurii pământului românesc, din analiza trecutului geologic descoperind modul de adăpostire a bogăţiilor minerale. De asemenea, alături de sinteza tectonică a Carpaţilor, evoluţia paleontologică a pământului românesc a reprezentat partea cea mai de seamă a operei sale.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.