Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Flaviana Iuga este elevă la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, fiind și președinte al Consiliului Elevilor din această unitate școlară de prestigiu. Implicată în numeroase proiecte de voluntariat, eleva în clasa a XI-a la profilul Matematică-Informatică intensiv, își ocupă timpul liber pictând, fiind un artist talentat și, mai ales, autodidact! Nu a urmat niciun curs de artă plastică și tot ceea ce știe, a învățat singură. Nu vrea să renunțe vreodată la această pasiune!

flaviana-8      flaviana-5

Tânăra Flaviana Iuga face parte dintr-o familie iubitoare, iar părinții au fost mereu preocupați de educația celor două fiice. Târgujianca este mânată de ambiția de a reuși în viață, dar mai ales de principiile insuflate de părinții săi. Pune preț de corectitudine, pe muncă și pe ajutorarea semenilor. „Părinții mei m-au ajutat mereu și au fost alături de mine când am avut nevoie. Știu că pot conta mereu pe ei și le mulțumesc pentru drumul pe care m-au dirijat și încă o fac, în viață. Am o soră mai mare, avem o familie frumoasă, unită”, a spus Flaviana Iuga. flaviana-6

Fata este elevă la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” și încă din clasa a IX-a ocupă funcția de președinte al Consiliului Școlar al Elevilor din această unitate școlară. „Ca președinte, monitorizez și coordonez activitățile Consiliului, aprob idei și împart sarcini. Mi-am format deja o echipă despre care pot spune că sunt mândră! Să fiu președinte al CE este o responsabilitate destul de mare, dar îmi place. Nu știu ce îmi place mai mult: munca depusă, ori satisfacția pe care o am la finalul fiecărei activități. Este o experiență frumoasă și, aș spune, chiar benefică pentru mine. M-a ajutat și mă ajută, în continuare, să mă dezvolt pe mine, ca persoană. Am învățat să mă descurc, să trec peste fiecare obstacol și să nu mă las învinsă atât de ușor”, a declarat eleva Flaviana Iuga.

Târgujianca este implicată, de asemenea, în numeroase activități de voluntariat, iar în calitate de președinte al CSE a reactivat și o serie de cluburi și cercuri în care elevii pot să își manifeste pasiunile lor: „Fotoclubul CNET, Cercul de Literatură sau cel al Cultului Eroilor sunt aceste cluburi sau cercuri reactivate. Activez ca voluntar la Biblioteca Județeană. Colaborez, de asemenea, în calitate de voluntar, cu Asociația Școala Gorjeană, dar și în cadrul Asociației Naționale Cultul Eroilor Regina Maria, Filiala Gorj”, mai spune Flaviana.

flaviana-1         flaviana-3

Pasiunea sa pentru pictură, modul de a evada

Pictează ca și când ar fi urmat ani și ani de zile cursuri în acest domeniu, dar Flaviana Iuga a învățat totul singură. Nu a urmat cursuri în acest domeniu. „Am început să pictez când aveam vreo 9-10 ani, cred, din dorința de autodepășire. Pictura nu reprezentase un interes pentru mine, până atunci. Am început să studiez singură și am realizat, spre surprinderea mea, că mă atrage arta, iar pentru ceea ce fac din plăcere îmi pun tot sufletul, toată forța mea. Pictura înseamnă, în primul rând, răbdare. Nu știu dacă am talent, dacă am moștenit sau m-am născut cu acest har, aceasta sunt eu și mi se pare o normalitate. Nu am luat lecții din lipsă de timp, am studiat singură. E greu fără o cultură în domeniu și mai ales fără un îndrumător, să faci artă de calitate, dar îmi eliberez și eu trăirile prin pensulă și culori, iar rezultatul acestor eliberări sunt picturile mele. Nu m-am gândit să le vând, nu le consider atât de valoroase, dar pentru mine au o semnificație aparte. Pot să spun că pictura este modul meu de a evada, de a mă desprinde de realitate. În special pictez noaptea, când este liniște. Pictând, mă descarc și îmi pun gândurile în ordine. Acesta este felul meu de a mă exprima! (…) Ce voi face în viitor? Încă nu știu, arhitectură sau informatică, însă pictura va rămâne sigur o pasiune. Așa gândesc acum. Consider că în România nu poți trăi din pictură”, a spus adolescenta. Timpul liber care îi mai rămâne, și-l petrece în mare parte cu prietenii. Flavianei îi place să socializeze, să călătorească, să descopere oameni și locuri noi.

flaviana-2 flaviana-7 flaviana-9 flaviana-10

Distribuie:

1 Comment

  • NICOLETA LIMBA, 26 septembrie 2016 @ 19:24 Răspunde

    Un copil de exceptie! Am cunoscut-o cand avea doar 4 luni
    apoi am vazut-o facand primii pasi. Sunt mandra de ea si ii multumesc lui D-zeu ca am avut sansa
    sa tin in brate asa o minune de copil !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.