Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Filmul independent Experimentul Pitești ajunge în luna aprilie în 44 cinematografe din înteraga țară cu ajutorul Romania Film și toți ceilalți parteneri din țară și din străinătate. Primele două proiecții vor avea loc în București, urmând apoi ca filmul să ajungă și în alte orașe. Evenimentele au scop  caritabil, iar prima proiectie va avea loc la Bucuresti în prezența echipei și  a actorilor în data de 8 aprilie 2023, la Cinema Europa din Calea Moșilor 127, București, de la ora 19:00. O a doua proiectie importantă în prezența actorilor și echipei va avea loc pe 11 aprilie, începând cu 19:30 la clubul social-cultural-artistic ,,I-auzi una”, din strada Bărăției 33, Sector 3, București.

„Lung-metrajul‚ Experimentul Pitești este un film document, un film testament, un film manifest si un film semnal de alarmă. Este imperios necesar să ne cunoaștem trecutul, să învățăm pentru ca atrocitețile istoriei să nu se mai repete niciodată. Cercetarea pentru acest lung-metraj istoric a presupus un efort de analiză a arhivelor și interviuri, pe o durată de peste 4 ani. La mai bine de 30 de ani de la căderea regimului comunist, România încă mai are de documentat acest fenomen. Lung-metrajul a ajuns la lumină după 11 ani de muncă, cu aportul a 120 de actori încă neplătiți și peste 800 de oameni în spatele camerei. ’’Facem apel la toate instituțiile statului, companii și persoane private care pot să ne ajute cu distribuția filmului și renumerarea echipei (contact 0747551721)”, a spus Victoria Baltag, regizoarea filmului.

În distribuție, cu o ultimă prezență cinematografică, îl veți putea vedea și pe Ion Caramitru, susținator al acestui proiect.

Biletele au valoare de donație către Asociația Connections România și pot fi achiziționate de AICI pentru ecranizarea de la Cinema Europa și de AICI pentru proiecția de la clubul social-cultural-artistic „I-auzi una”. Proiecția lung-metrajului se va desfășura în scop caritabil,  pe durata a o oră și 20 de minute, fiind urmată de o sesiune  Q&A cu realizatorii filmului.
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.