Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

tolstoiMuzeul Județean Gorj va fi gazda unei noi proiecții de film. De această dată, pe 5 octombrie, începând cu ora 11:00, în cadrul instituției va fi difuzat documentarul „Tolstoi / The Trouble with Tolstoi”, pelicula vizând viața celebrului scriitor rus, considerat unul dintre cei mai importanți romancieri ai lumii.

Pelicula a fost lansată cu ocazia sărbătoririi anului cărților. „Documentarul «Tolstoi / The Trouble with Tolstoi» a fost realizat cu ocazia sărbătoririi anului cărților de către BBC. Alan Yentob examinează atent viața și moravurile din vremea celebrului scriitor rus Lev Tostoi. Filmul dezvăluie caracterul dificil, neliniștit și genial al unui om cu un mare apetit pentru a cauza probleme atât lui și familiei sale, cât și lumii întregi din jurul său”, a comunicat Alina Tița, reprezentant Muzeul Județean Gorj.

Documentarul va fi difuzat pe 5 octombrie, de Ziua Internațională a Educației, astfel că la eveniment vor lua parte și elevi ai unui liceu din Târgu-Jiu. „Proiecțiile marchează „Ziua Internațională a Educației” ce a fost stabilită de UNESCO pe data de 5 octombrie. Vor participa elevi de clasele a VIII-a, a X-a, a XI-a și a XII-a de la Liceul de Arte din Târgu Jiu, coordonați de doamna profesor de limba engleză  Emanuela Tulpan. Astfel, Muzeul Județean Gorj este alături de elevi în sărbătorirea «Zilei Internaționale a Educației» prin organizarea de activități instructive și culturale”, a mai precizat Alina Tița.

Proiectul British Documentary este derulat în parteneriat cu British Council în perioada mai – noiembrie 2016, programul fiind unul dintre cele mai longevive și populare proiecte ale British Council, care a debutat în 2010, aducând în fața publicului din România cele mai bune documentare britanice. Seria proiecțiilor de anul acesta se va încheia pe 9 noiembrie cu filmul ”David Bowie: cinci ani”.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.