Film documentar despre Brâncuși la Teatrul „Elvira Godeanu”. Intrarea este gratis!

Film documentar despre Brâncuși la Teatrul „Elvira Godeanu”. Intrarea este gratis!

- in Evenimente, Film, Slider
0
817 vizualizari

Ziua de vineri, 26 octombrie, este rezervată iubitorilor lui Brâncuși! La Teatrul „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu va rula, începând cu ora 19:30, filmul documentar „Constantin Brâncuși, Între Pământ și Cer pe Calea Sufletelor”.

Filmul este produs de Trinitas TV, iar târgujienii vor avea onoarea să-l vizioneze gratuit, cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la inaugurarea Ansamblului brâncușian, „Calea Eroilor”.

“Artistul nu e decât o smerită unealtă în mâinile Creatorului.”, mărturisea Constantin Brâncuși. Despre rolul pe care l-a jucat credința în toată opera lui Brâncuși, despre rădăcinile lui, despre universalitatea românului născut a doua oară la Craiova, despre ce a însemnat America pentru el și implicit pentru arta modernă, despre sinele cerului și al lui, într-un film documentar dedicat în anul Centenarului Marii Uniri lui Constantin Brâncuși, cel care a realizat cel mai important ansamblu monumental dedicat eroilor căzuți în Primul Război Mondial: Calea Eroilor de la Targu Jiu.”, se arată în descrierea trailer-ului filmului documentar.

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.