Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Ediția din acest an a Festivalului Internațional de Operă „Opera Nights” s-a încheiat târziu în noapte cu reprezentația de la Deva – „La Traviata” de Giuseppe Verdi, cea mai jucată operă din toate timpurile. Consiliul Județean Hunedoara a pregătit pentru ediția din acest an patru spectacole de înaltă ținută pentru publicul din Petroșani, Hunedoara și Deva. Din păcate, reprezentația de la Hunedoara, de sâmbătă seara, a fost anulată din cauza vremii nefavorabile.

La Petroșani, spectacolul „La Traviata”, cu o distribuție diferită față de reprezentația de la Deva, s-a bucurat de mare interes în rândul iubitorilor de muzică clasică din Valea Jiului. Pentru că sala Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru numărul mare de participanți, Consiliul Județean Hunedoara a montat un ecran în afara clădirii, pe care a fost transmis spectacolul în direct, pentru ca toți doritorii să ia parte la seara de operă.

„Ediția din acest an a Opera Nights a fost un regal artistic. Am avut pe scenă interpreți de mare valoare de la Opera Română din București, Opera Națională Română din Cluj-Napoca, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța și Opera din Brașov. Cu toții au fost extraordinari. Împreună cu orchestra, au reușit să creeze momente magice pe toate scenele pe care au urcat în aceste zile, iar publicul a fost entuziasmat de prestația artiștilor lirici”, declară președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.