Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Festivalul Filmului EuropeanAnul acesta va avea loc, în București, cea de-a 25-a ediție a Festivalului de Film European. Spre deosebire de anii trecuți, în acest an festivalul se va desfășura hibrid, în cinema, cât și în spațiul online. Cei care vor lua parte la acest eveniment vor putea vedea patru filme, printre care mult așteptatul „The French Dispatch”.

„Festivalul de Film European sărbătorește cea de-a 25-a ediție cu o selecție concentrată de filme ce aduc în centrul atenției conexiunile profunde care ne leagă unii de ceilalți.

În realitatea de astăzi, plină de incertitudini și diviziuni sociale, FFE propune o înțelegere mai profundă a umanității noastre, prin experiențe cinematografice impresionante, ce s-au bucurat de un ecou deosebit în circuitul internațional al festivalurilor de film de anul trecut. Oferind perspective incitante asupra unor aspecte esențiale ale vieții noastre (familia, politica, arta), festivalul ne reamintește cât de importante sunt coeziunea și empatia, mai cu seamă în perioada capricioasă pe care o traversăm.

În plus, în această ediție aniversară invităm publicul să revină în sălile de cinema (respectând, desigur, măsurile de siguranță), pentru a se bucura de filme în condițiile de vizionare pe care acestea le merită cu adevărat”, a precizat Andrei Tănăsescu, directorul artistic al festivalului.

În același timp, organizatorii festivalului se bucură ca se pot întâlni fizic cu cinefilii din București, dar și ca pot extinde acest  conținut valoros și-n țară, prin sistemul online:

„Suntem fericiți că am reușit, în ciuda tuturor instabilităților și incertitudinilor de orice natură să organizăm și în 2021 o ediție (de esență tare) a Festivalului Filmului European. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără ajutorul capital primit de la partenerul nostru, Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Astfel, vom sărbători această ediție aniversară importantă – fizic, împreună cu cinefilii din București, la cinema, dar extindem și accesul publicului din țară la acest conținut extrem de valoros printr-o sesiune de vizionări online și sperăm să ajungem la cât mai mulți spectatori.”, a precizat Anca Hrab, coordonator al festivalului.

Cei care vor vrea să meargă în cinematograf, să vadă selecția de filme, o vor putea face în perioada 10 – 12 decembrie, la Cinematograful „Elvire Popesco”, iar cei car vor vrea sa vadă aceste filme în sistem online o vor putea face, în perioada 15 – 18 decembrie, pe platforma www.eventbook.ro.

Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român, cu sprijinul financiar al Reprezentanței Comisiei Europene în România, în parteneriat cu EUNIC România, Institutul Francez, Goethe-Institut București și Ambasada Irlandei în România.

Mai multe informații despre festival, filmele ce vor rula, precum și orele când le puteți vedea, puteți obține accesând următorul link www.ffe.ro

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.