Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

afis-folkÎn perioada 12-14 august oraşul lui Brâncuşi a fost gazda celei de-a XV-a ediții a Festivalului Național de Muzică Folk și Baladă „Poarta Sărutului”. Duminică seara a avut loc festivitatea de premiere a celor mai buni concurenți participanți la Festival. Premiul cel mare, în valoare de 1.500 lei, a fost câștigat de Paul Adrian Tihan din Fălticeni.

Foto: Carmen Toma
Foto: Carmen Toma

Iubitorii folk-ului au avut parte de seri minunate la Teatrul de vară din Târgu-Jiu. Artiști importanți au încântat publicul spectator: Emeric Imre, care a fost și președintele juriului, Andrei Păunescu, Adi Beznă, Ovidiu Mihăiescu, Vasile Mardare, Florin Camen, Cătălin Stepa și Mădălina Amon au susținut recitaluri extraordinare. Duminică seara, festivalul a fost încheiat de artiștii Ducu Bertzi, Vasile Șeicaru, Vali Șerban, Dan Vana, Ștefan Geraksiev și Mihai Boicu. Marele Premiu și Trofeul Festivalului, în valoare de 1.500 lei, oferit de Consiliul Județean Gorj, a fost câștigat de Tihan Paul Adrian, din Fălticeni. În concursul interpreților și formațiilor, după preselecție, au fost admiși și au concurat în scenă 20 de interpreți individuali și două gurpuri de muzică folk.

Premii la Secțiunea Interpreți

La Secțiunea Interpreți: LOCULI. – Mariciuc Cosmin Săveni, jud.Botoşani(800 lei, acordat de Centrul de Cercetare, Documentare şi Promovare Constantin Brâncuşi)

LOCUL II. – Sebastian Ionel, Dorohoi, jud.Botoşani (700 lei, acordat de Şcoala Populară de Artă Tg-Jiu)

LOCUL II. – Croitor Natalia, Chişinău, Moldova (700 lei, acordat de ŞPA Tg-J iu) și prin redistribuire de la premiul II, neacordat la sectiunea grupuri folk,

LOCUL III. – Tiţoiu Georgiana Ariadna, Craiova (600 lei, acordat de CJCPCT Gorj)

LOCUL III. – Neţoiu Andra, Baia de Aramă (600 lei, acordat de CJCPCT Gorj), prin redistribuire a locului II de la grupuri folk, neacordat.

fest-folk-1Grupuri folk

Potrivit organizatorilor, Premiul I de la secțiunea grupuri folk, neacordat, a fost acordat prin consens în recompensarea unor interpreți valoroși, astfel: Premiul Special Poarta Sărutului la secţiunea interpreţi: Thomits Patricia Ştefania din Sibiu (400 lei, Centrul de Cercetare, Documentare şi Promovare Constantin Brâncuşi), Premiul Special Poarta Sărutului la secţiunea grupuri: Vox Mundi din Râmnicu Sărat (400 lei, Centrul de Cercetare, Documentare şi Promovare Constantin Brâncuşi). Au fost, de asemenea, acordate alte două premii, oferite de sponsori, astfel: Dobre Andreea, Lupeni, Premiul pentru cel mai valoros tânăr interpret prezent în concurs, oferit de cantatorul Stephan Geraksiev, constand într-un obiect de artă; Lupșa Iulia-Cristina, Săcele, Brașov, constând într-un premiu în valoare de 450 lei, oferit de Asociatia PROIECT PENTRU O LUME A OAMENILOR MAI BUNI, președinte Dan Vană.

Organizatori

Festivalul Național de Muzică Folk și Baladă ,,Poarta Sărutului”este organizat de Primăria și Consiliul Local al municipiului Târgu Jiu, în parteneriat cu Școala Populară de Artă Târgu Jiu, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Centrul Municipal de Cultură ,,Constantin Brâncuși”, Ansamblul Artistic Profesionist ,,Doina Gorjului” și Teatrul Dramatic ,,Elvira Godeanu” Târgu Jiu.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.