Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

În acest weekend s-a desfășurat festivalul lăutarilor gorjeni, în localitatea Bolboși, festival aflat la ediția cu numărul XXIX. Organizatorii festivalului au fost Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și Primăria Bolboși în parteneriat cu Școala Populară de Artă și Ansamblul Profesionist Doina Gorjului.

Câștigătorii din acest an sunt: locul I – taraful Mornea Constantin din Tismana, locul II – taraful Vică Argint din Godinești, iar locul III – taraful Rap Civit din Godinești.

La secțiunea rapsozi populari câștigătorii din acest an sunt: premiul I – Strinu Maria din Bolboşi şi Cidoiu Mărgălina din Godineşti, premiul al II-lea – Ion Piţigoi din Dragoteşti şi Drulă Maria din Godineşti, iar premiul al III- lea de Argint Maria din Godineşti şi Ion Argint din Godineşti. La această secțiune s-a acordat și o mențiune pentru Burlan Gheorghița din Bălești.

Festivalul se adresează tarafurilor lăutărești care respectă, întocmai, cântecul tradițional și autenticitatea portului popular.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.