Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Zeci de soliști și formații de dansuri populare din tot județul vor participa pe 14 și 15 august la cea de-a 50-a ediție a Festivalului-concurs al „Cântecului, jocului şi portului popular gorjenesc”, care va avea loc la Tismana.

Potrivit organizatorilor, preselecția participanților se va desfășura pe data de 14 august, iar pe data de 15 august, concurenții vor intra în scenă. An de an, tot mai multe tinere talente sunt lansate prin intermediul acestui festival.

Devenit tradiţional pentru judeţul nostru, Festivalul-concurs de la Tismana este aşteptat cu interes sporit atât de tinerii concurenţi, interpreţi ai cântecului şi jocului popular, cât şi de locuitorii oraşului sau de vizitatorii din ţară. Festivalul are patru secțiuni: solişti vocali, solişti instrumentişti, dansuri și port popular.

Festivalul este deschis tinerilor interpreţi din Gorj. Pentru solişti vocali şi instrumentişti, vârsta de participare este între 15-35 ani. Pentru formaţiile de dansuri vârsta de participare este între 15-60 ani. Vor participa formaţii de dansuri mixte, cu minim 6 perechi. Pentru fiecare localitate din Gorj numărul concurenţilor este de doi interpreţi. Festivalul se adresează interpreţilor şi formaţiilor de neprofesionişti.

Programul festivalului

Formaţiile de dansuri populare vor fi prezente în ziua de 15 august, ora 9.00, pe scena din pădurea Șarșori din Tismana.

Luni, 14 august, va avea loc preselecţiile şi repetiţiile cu orchestra Ansamblului profesionist „Doina Gorjului“, iar seara, de la ora 18,00, un spectacol concurs şi seară folclorică în aer liber. Pe 15 martie se va desfășura concursul formaţiilor de dansuri, festivitatea de premiere și un spectacol extraordinar susţinut de Ansamblul profesionist “Doina Gorjului”, la care invitați speciali vor fi fi Niculina Stoican, Marian Medregoniu, Florin Grigore, Marcela Fota, Sanda Argint, Andreea Andrei și Valentina Macarie.

În Tismana va fir sărbătoare mare de Sfânta Maria, pentru că este hramul cunoscutei mănăstiri. Cu această ocazie va avea loc și un bâlci. Taxa percepută comercianților va fi de numai 30 de lei. Primăria Tismana a alocat pentru acest eveniment suma de 12.000 de lei

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.