Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Fântâna Meșterului ManoleÎn parcul de peste drum de Mânăstirea Curtea de Argeș se găsește Fântâna lui Manole, constructorul legendar al acestei mânăstiri. Acest obiectiv turistic se află pe lista monumentelor istorice din județul Argeș, dar cu toate acestea indicatoarele, care să-ți indice acest loc, cam lipsesc sau cel puțin nu le-am văzut.

Despre această fântână se știe că a fost construită în anul 1804, sub primul episcop al Argeșului, Sevasti chir Iosif, în locul în care s-ar fi prăbușit meșterul Manole. Există chiar și o legendă despre acest lucru care spune că atunci când au terminat de construit mânăstirea domnitorul l-ar fi întrebat pe Manole, și pe cei zece meșteri ai săi, dacă ar mai putea construi un alt lăcaș mai frumos decât acesta. Fără să-și dea seama de intenția domnitorului el i-a răspuns că da, iar în acel moment acesta ar fi dat ordin ca toate schelele să fie dărâmate, iar meșterii au rămas pe acoperiș. Dorind să scape, ei și-au construit aripi din șindrile, s-au aruncat, dar au murit. Tot legenda spune că-n locul unde s-a prăbușit Manole a apărut un izvor, pe locul unde s-a construit această fântână.

Fântâna Meșterului ManoleTot legat de acest loc mai este o legendă care spune că-n anumite zile se vede un abur  strălucitor care urcă de la Fântâna lui Manole spre fostul spital al mânăstirii.

Și în prezent, locuitorii, chiar și turiștii, vin la această fântână să ia apă.

 

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.