Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Expoziţia „Timp în Spaţiu Mioritic”, a artistei  gorjene Mariana Frătiţa, va ajunge la Curtea de Argeș. Vernisajul expoziției va avea loc joi, 3 august, de la ora 18:00, la Muzeul Municipal Curtea de Argeș. 

 

„Timp în spaţiu mioritic“, expoziţia personală de arte decorative a artistei Mariana Frătiţa, conţine 22 de lucrări realizate din materiale textile.

Materialul de lucru pentru tablourile realizate îl reprezintă textilele, fiind asociate cu elemente ale portului tradițional românesc, lucru care îi încântă pe iubitorii de artă. Expoziția este organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj .

„Cred că nu am o sursă de inspirație, ci o sursă de admirație, de iubire, pentru tot ce înseamnă românesc, tot ce înseamnă poporul român, populația României. Dacă tezaurul poporului nostru poate transmite ceva, iar noi îl putem duce mai departe, atunci înseamnă că ne-am îndeplinit o misiune, că nu ne-am uitat tradiția, că nu am uitat de unde am plecat. Am făcut în aceste lucrări anotimpuri – toamnă, vară -, mare, pădure, fluturi, pomi. Sunt lucruri care există.

Nu este nimic fantastic. Interpretarea este cu totul alta. Este o interpretare a mea, postmodernă. În toate am inserat bucățele mici din costumul popular, tocmai ca să le definesc, să le dau statornicie, să le dau un spațiu definit. Expoziția se cheamă «Timp în spațiul mioritic», adică totul se petrece aici, pentru că timpul nu ne aparține. Noi suntem trecători prin timp, dar spațiul acesta ne aparține pentru că îl avem moștenit, îl avem din străbunii noștri“, a spus Mariana Frătița.

Mariana Frătiţa a absolvit Facultatea de textile din cadrul Universităţii „Gheorghe Asachi” din Iaşi în anul 1985. Este originară din Piatra Neamţ, dar de aproape 30 de ani locuieşte în Târgu Jiu. Cochetează cu pictura de când era studentă, iar tablourile sale sunt mereu în centrul atenţiei la diferitele vernisaje organizate la nivel naţional.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.