În parcul de peste drum de Mânăstirea Curtea de Argeș se găsește Fântâna lui Manole, constructorul legendar al acestei mânăstiri. Acest obiectiv turistic se află pe lista monumentelor istorice din județul Argeș, dar cu toate acestea indicatoarele, care să-ți indice acest loc, cam lipsesc sau cel puțin nu le-am văzut.
Despre această fântână se știe că a fost construită în anul 1804, sub primul episcop al Argeșului, Sevasti chir Iosif, în locul în care s-ar fi prăbușit meșterul Manole. Există chiar și o legendă despre acest lucru care spune că atunci când au terminat de construit mânăstirea domnitorul l-ar fi întrebat pe Manole, și pe cei zece meșteri ai săi, dacă ar mai putea construi un alt lăcaș mai frumos decât acesta. Fără să-și dea seama de intenția domnitorului el i-a răspuns că da, iar în acel moment acesta ar fi dat ordin ca toate schelele să fie dărâmate, iar meșterii au rămas pe acoperiș. Dorind să scape, ei și-au construit aripi din șindrile, s-au aruncat, dar au murit. Tot legenda spune că-n locul unde s-a prăbușit Manole a apărut un izvor, pe locul unde s-a construit această fântână.
Tot legat de acest loc mai este o legendă care spune că-n anumite zile se vede un abur strălucitor care urcă de la Fântâna lui Manole spre fostul spital al mânăstirii.
Și în prezent, locuitorii, chiar și turiștii, vin la această fântână să ia apă.