Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Muzeul de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, în calitate de partener, invită publicul să viziteze în perioada 21 – 30 octombrie 2022, expoziția foto-documentară „Încoronarea Suveranilor României de la Alba Iulia. 1922”, organizată de Asociația România Culturală. Vernisajul va avea loc vineri, 21 octombrie 2022, de la ora 11.00, la Palatul Culturii din Iași, în spațiile Muzeului de Istorie a Moldovei.

Dedicată Centenarului Încoronării Suveranilor României Mari, Regina Maria și Regele Ferdinand, la Alba Iulia (1922-2022), expoziția este, în fapt, o continuare a proiectului  „Regina Soldat”, câștigător al Premiului Național „Centenar 2017”.

Formată din panouri fotografice în care sunt inserate imagini document de la Serbările Încoronării de la Alba Iulia și București, desfășurate în perioada 15 – 17 octombrie 1922, expoziția „Încoronarea Suveranilor României de la Alba Iulia. 1922” reunește imagini istorice din arhiva Bibliotecii Academiei Române, a Muzeului Național de Istorie a României și a Muzeului Național Peleș. Curator este dr. Beatrice Todireanu, iar grafician, Roland Edgar Vasiliu.

Expoziția este organizată de Asociația România Culturală, în parteneriat cu: Academia Română, Muzeul Național de Istorie.
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.