Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Experiment de artă digitală muzeul național „constantin brancuși”Muzeul Național „Constantin Brâncuși” a organizat o nouă expoziție,  în cadrul căreia au fost expuse lucrările artiștilor gorjeni Cătălin Negrea și Cătălin Alexandrescu. Cei care au luat parte la acest eveniment au putut admira mai multe „experimente” digitale, precum și drumul lor din mâna artiștilor către simeze. Atmosfera a fost întreținută de către Andrei Firoiu, elev al Liceului de Arte din Târgu Jiu, care a cântat la pian.

„Sper să vă plac experimentele noastre, digitale de această dată. Poate unii dintre voi lucrați în Photoshop și știți despre ce este vorba. Ce propunem noi astăzi aici nu este mare artă, este mai mult un experiment, dar un experiment unic.

Practic ne jucăm cu anumite imagini, așa cum făceau suprarealiștii, și le punem în alt context, folosind acest program bine cunoscut, dar și diferite efecte digitale. Ceea ce facem noi aici puteți face și voi acasă, fără să știți desen sau arte plastice.

Această expoziție este de fapt o propunere pentru dumneavoastră, chiar o provocare. Pot să spun că prin această expoziție am încercat să abordăm suprarealismul și mai nou surrealismul utopic, fiind un curent nou, un curent care a apărut acum, care cumva propune anumite personaje de basm”, a precizat Cătălin Negrea.

Experiment de artă digitală muzeul național „constantin brancuși”În același timp, în cadrul acestei expoziții s-a apelat la tehnica curajului, dar și la cultul manipulării: „Este vorba despre tehnica curajului, cultul manipulării, iar lucrările fac parte dintr-un experiment digital”,  aspect scos în relief și de Cătălin Alexandrescu.

Chiar și Denisa Șuță, directorul Muzeului Național „Constantin Brâncuși”, a subliniat faptul că această expoziție este ceva unic, iar cei doi artiști au foarte multe de spus în acest domeniu:

„Cătălin Negrea și Cătălin Alexandrescu sunt doi artiști plastici care sunt la a doua expoziție la Muzeul Național «Constantin Brâncuși ». Pot spune despre ei că sunt prietenii acestui muzeu și că au foarte multe de spus în acest domeniu. Totodată, mă bucură faptul că Negrea Cătălin a participat la toate acțiunile organizate de instituția noastră, și vreau să-i mulțumesc pe acesta cale.”

Experiment de artă digitală muzeul național „constantin brancuși”Cătălin Negrea este artist plastic, membru al Uniunii Artiștilor Plastici, filiala Târgu Jiu, iar Cătălin Alexandrescu este artist vizual, absolvent al Universității Naționale de Arte București.

 

 

 

Distribuie:

1 Comment

  • Florin, 4 decembrie 2021 @ 0:01 Răspunde

    Felicitări pentru aceasta expoziție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.