Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

gabi perpeleaDoi gorjeni au obținut o performanță spectaculoasă pentru iubitorii alpinismului. Aceștia au reușit să escaladeze vârful Mont Blanc din Franţa, el având o înălțime de 4.810 metri. Gabriel Perpelea și Ovidiu Corobea s-au pregătit intens pentru această experiență de neuitat. Ei s-au antrenat timp de trei luni, astfel că escalada a fost o reușită.

perpelea 3Deși traseul a fost unul dificil, din dorința de a obține această performanță, gorjenii nu au renunțat la visul lor și, într-un final, și-au dus la bun  sfârșit expediția care a durat trei zile. Mont Blanc este cel mai înalt vârf din Alpi și din Europa de Vest, fiind situat la granița dintre Franța și Italia. Înălțimea lui, de aproximativ 4.810 metri,  variază de la un an la altul cu câțiva metri, în funcție de căderile de zăpadă și condițiile meteorologice. „După 3 zile, la ora 8:45, am reuşit să atingem vârful…4810 metri-Mont Blanc! Vă mulţumesc tuturor pentru încredere şi susţinere!”, a scris Gabi Perpelea pe pagina sa de socializare.

gabi perpelea 1Potrivit enciclopediei libere, prima ascensiune atestată a vârfului Mont Blanc, realizată de Jacques Balmat și Michel Paccard, ce a avut loc în 8 august 1786, a fost inițiată de Horace-Bénédict de Saussure și marchează debutul alpinismului contemporan. Prima femeie care a atins vârful a fost Marie Paradis în anul 1808. Theodore Roosevelt, cel ce avea să fie președinte al Statelor Unite, a condus de asemenea o expediție – în timp ce se afla în „luna de miere” – atingând vârful în 1886.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.