Eveniment dedicat centenarului Marii Uniri, organizat la Rovinari

Eveniment dedicat centenarului Marii Uniri, organizat la Rovinari

- in Slider, Ştiri locale
0
687 vizualizari

Joi, 25 octombrie, la ora 9:00 va avea loc prima ediție a evenimentului „Obiceiuri, Credință, Meșteșuguri – Trecut și Viitor – Împreună unim România în mișcare”. Manifestările vor avea loc în incinta Stației PETROM 2, din orașul Rovinari.

La evenimentul care și-a propus să promoveze județul Gorj și tradițiile autohtone prin susținerea produselor meșteșugarilor și ale producătorilor locali, vor cânta Ansamblurile folclorice din Turceni, Rovinari, Bustuchin, Polovragi și cel al Palatului Copiilor din municipiul Târgu Jiu. Programul artistic va debuta la ora 14:00.

Obiectivul principal al acestui eveniment este promovarea județului Gorj, precum și susținerea meșteșugarilor în promovarea produselor proprii, conservarea și stimularea promovării tradițiilor autohtone. La expoziția de produse tradiționale și meșteșug sunt așteptați meșteri din județele Gorj și Vâlcea, dar și producători locali cu miere, brânză, dulceață și preparate din carne.”, se arată în comunicatul de presă emis de CJCPCT Gorj.

Organizatorii evenimentului sunt: S.C. Vetromk S.R.L, S.C. Carrefour România S.A, Asociația “Grup de Acțiune Locală Gilort”, Asociația Grup de Acțiune Locală Sudul Gorjului, Asociația Grupul de Acțiune Locală Amaradia-Gilort-Olteț, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Primăria orașului Rovinari.

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.