Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Iubește muzica și a învățat de mică să cânte la pian. Spune că atunci când se află în fața instrumentului simte că se liniștește, că uită de tot ce o înconjoară și trăiește doar pentru a cânta! Luiza Bobocel este elevă la Liceul Teologic din Târgu-Jiu și are la activ mai multe premii obținute la competiții muzicale. Fata este pregătită de profesoara Angelica Mirea, interpretă de muzică populară.

luiza bm teologic s luiza bobocel 4

Are 16 ani și învață la Liceul Teologic din municipiul Târgu-Jiu, pe viitor dorindu-și o carieră militară. Luiza Bobocel provine dintr-o familie de oameni simpli și muncitori și mai are o soră. Nu a mai cântat nimeni în familia sa, niciodată, dar fata spune că nu și-ar mai putea imagina viața fără pian! A început să cânte la acest instrument pe când avea șapte ani. „Am o familie foarte frumoasă și armonioasă, mama este casnică, iar tata lucrează ca lăcătuș mecanic. Mai am o soră, mai mică decât mine. Familia reprezintă totul pentru mine, este sprijinul meu în absolut tot ceea ce fac! Aș vrea să intru la Academia Militară, după ce termin liceul și sper să reușesc. Talentul la muzică l-am descoperit în clasa I-a, când am făcut pentru prima dată pian. Nimeni nu mai are talent la muzică din familia mea. Cânt la pian de la 7 ani și nu îmi imaginez cum ar fi viața fără muzică!”, a povestit adolescenta din Târgu-Jiu.

17467561_275348829571141_1722939638_n

Exersează aproape în fiecare zi

Deoarece profesorul de muzică alături de care se pregătea cu câțiva ani în urmă a văzut că are potențial, i-a convins pe părinții Luizei să facă tot posibilul și să îi cumpere un pian. Visul fetiței de clasa a V-a s-a împlinit și de atunci are acasă instrumentul preferat! Nu reușește să exerseze zilnic, căci vrea să învețe foarte bine la școală și își ocupă timpul cu studiul. „Îmi place să cânt sonate, melodii de dragoste, iar compozitorul meu preferat este Ludwig Van Beethoven pentru că a compus cele mai frumoase piese după părerea mea și, deși a rămas surd, nu a încetat să compună! Din păcate, nu mă pregătesc zilnic la pian, pentru că mai am și școala care îmi ocupă foarte mult timp. Am pian acasă din clasa a V-a. Atunci, îmi plăcea foarte mult pianul și profesorul meu de atunci mă susținea și le-a spus mamei și tatei să-mi cumpere pian! Dânsul a fost cu părinții mei să îl cumpere. Am făcut pian în cadrul Liceului de Arte, am avut un profesor de pian, iar acum o am pe doamna Angelica Mirea”, a spus Luiza Bobocel.

luiza BM Teologic luiza bobocel r

Rezultate bune la concursuri

Eleva de la Teologic își petrece timpul liber studiind, cântând la pian sau alături de prietena sa cea mai bună, singura de altfel pe care o are. Spune că preferă să cânte la pian decât să facă altceva când are timp și a participat la mai multe concursuri școlare muzicale și olimpiade, unde a obținut rezultate bune. Pe viitor, Luiza își dorește să aibă rezultate și mai bune. Pentru ultimul concurs la care a participat, fata s-a pregătit acasă cu mentorul său, interpreta Angelica Mirea. Aceasta îi este profesoară și la Liceul Teologic. „Muzica mă liniștește, simt că ea mă înțelege și nu mă critică, simt că e acolo pentru mine oricând și mă așteaptă oricând, muzica e liniștea mea printre atâta gălăgie! Indiferent de ceea ce voi face pe viitor o să fac și muzică, chiar dacă nu voi avea atât de mult timp cât mi-aș dori. Am participat la olimpiadă și la un concurs, am avut rezultate favorabile. Doamna profesoara Angelica Mirea este mentorul meu, este un om cu suflet bun și curat, m-a ajutat destul de mult în ceea ce privește muzica, m-a dus la olimpiade, și-a dat interesul, ceea ce a însemnat foarte mult pentru mine”, a spus copila.

angi mirea 2 luiza bobocel r

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.