Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Muzeul Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, județul Gorj, vă invită marți, 11 aprilie, ora 18:00, la vernisajul expoziției personale de gravură „Entracte” semnată de către artistul Ovidiu Felipov.

„ENTRACTE” este un discurs plastic și în egală măsură un (re)curs vizual menit să reliefeze nu doar mijloacele de expresie și cele de ordin meșteșugăresc, ci să intensifice gradual exploatarea unui tip de imagistică ce înglobează aprofundarea concepției artistice, structura compozițională și nu în ultimă instanță, problematica de natură morfologică și funcția sintaxică a imaginii. Artistul s-a angajat pe următorii ani să prezinte treptat toate stadiile cercetării vizuale, recurgând învederat la registrul tradițional într-o joncțiune cu elementele moderniste.

Ovidiu Felipov (n. 27.10.1982, loc. Tulcea) are o experiență de peste 25 ani în domeniul artelor plastice, manifestându-se în pictură, design, grafică, gravură, artă decorativă, instalație-obiect, etc.

Este absolvent al Universității „Ovidius” din Constanța (licență, masterat și doctorat) și în prezent este conf. univ. dr. în cadrul aceleiași instituții și coordonatorul specializării Arte Plastice și Decorative.

Palmaresul său înregistrează o serie de expoziții personale și de grup/colective pe plan național și internațional. A obținut câteva recunoașteri printre care Premiul III la Bienala Internațională de Arte Grafice „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu 2022 (un eveniment cu 40 țări participante).

Curator: conf. univ. dr. ZuZu Caratanase. Expoziția poate fi vizitată până pe data de 12 mai
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.