Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

 13170771_10206314927140688_1919060242_oColegiul Tehnic Motru a avut rezultate foarte bune la Concursul de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”. Anul acesta, elevii liceului din Motru au câștigat zeci de medalii la diverse olimpiade și concursuri școlare.

La faza națională a concursului de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”, eleva Ioana Maria Rușeț, de la Colegiul Tehnic Motru, a câștigat locul I. Fata este elevă în clasa a –IX-a și este fiica profesorului de matematică Nicolae Rușeț, omul pasionat și dedicat care i-a pregătit pe elevii ce au participat la această competiție. De asemenea, la același concurs de matematică aplicată, Bivolan Mihaela Lavinia a câștigat locul I la clasa a X-a, Remetea Dragoș- locul II la clasa a IX-a, Epure Sorin Mihăiță a primit mențiune, participând la clasa a XI-a. „Ma bucur că anul acesta a fost cel mai bogat în premii, din ultimii 4 ani, ceea ce dovedește, încă o dată, că la colegiul nostru atât elevii cât și cadrele didactice depun eforturi pentru ca rezultatele să fie foarte bune. Ne mândrim cu asemenea elevi și vreau să îi felicit încă o dată și pe această cale pe toți elevii care au obținut anul acesta premii importante, pe profesorii care i-au îndrumat, dar și pe părinții care colaborează cu școala permanent. Avem copii foarte buni, profesori foarte bine pregătiți ceea ce a condus la asemenea rezultate”, a spus profesor Niculina Chițulescu, directorul CT Motru.

13077344_10206314958581474_86785302_nEleva Maria Rușet a spus că și-a testat limitele la acest concurs: „Participarea la acest concurs, desfășurat la Iași în perioada 6-8 mai, a reprezentat pentru mine o ocazie de a-mi testa limitele în domeniul matematicii și, în același timp, a fost și o provocare de a mă situa pe o poziție cât mai ridicată în clasament, ceea ce am reușit obținând premiul I. Aștept cu nerăbdare următoarea provocare și sper ca de-a lungul celor 4 ani să reușesc să aduc numai premii bune liceului meu, Colegiul Tehnic Motru”, a precizat eleva.

Adolf Haimovici, născut la 1 octombrie 1912, Iași și dedecat la 1 ianuarie 1993, a fost un matematician din România, care a urmat cursurile primare la școala Gheoghe Asachi, apoi studiile secundare la Liceul Național. După absolvire s-a înscris la Facultatea de Științe din Iași, secția Matematică și Fizică-Matematică, pe care a absolvit-o în 1934. Timp de 10 ani a predat la mai multe școli din învățământul secundar, iar în 1945 și-a început cariera universitară la Facultatea de Matematică a Universității «Al. I. Cuza» din Iași, unde în 1981 i s-a acorda titlul de profesor emerit al Universității. Timp de 30 de ani a condus Seminarul de Ecuaţii Funcţionale şi Analiză Numerică în cadrul căruia a coordonat peste 30 de teze de doctorat. Haimovici a fost director al Bibliotecii Seminarului Matematic « Al. Myller » și a încurajat cercetările în domeniul informaticii. Haimovici a contribuit la formarea unei şcoli de informatică la Facultatea de Matematică din Iaşi şi la înfiinţarea Centrului de Calcul al Universităţii.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.