Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Profesorul de chimie Simona Irizoiu, diriginte al clasei a IX-a D – specializarea Ştiinţe ale Naturii, din cadrul  Colegiului Național ,,George Coșbuc” Motru, a inițiat un proiect de voluntariat şcolar realizat în parteneriat de liceul unde predă cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, începând cu anul şcolar 2016-2017. Elevii vor merge în vizită la copiii de la Complexul Cărbunești, ducându-le daruri, înainte de marile sărbători creștine!

motru cngc 2 motru cngc1

„Să fii voluntar într-un centru de plasament e cea mai frumoasă provocare, pentru că le transmiți copiilor cunoștințele tale, valorile tale, experiențele acumulate și, în același timp, îi incurajezi și motivezi să meargă mai departe. Primești în schimb mai mult decât dăruiești!”, spune profesorul Simona Irizoiu. La propunerea colectivului de elevi ai clasei a IX-a D şi cu sprijinul permanent al părinţilor acestora, profesorul a iniţiat acest proiect de voluntariat, care îi are ca beneficiari pe copiii de la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Târgu-Cărbuneşti. „Ne dorim să se lege relații de prietenie între elevii noștri și copiii de la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Cărbuneşti. Dorim să le dovedim că nu sunt marginalizați, că nu sunt uitați de lume, ca sunt pioni importanți în societate, că merită dragostea celor din jur, că au aceleași drepturi ca și ceilalți copii. Dorim să le aducem momente de bucurie mai ales în prejma sărbătorilor, pentru a nu se simți singuri”, a spus Simona Irizoiu, coordonatorul proiectului.

Copiii de la Complexul Cărbunești vor primi haine şi jucării colectate de la elevi şi de la profesorul diriginte şi cadouri (dulciuri) cumpărate din donaţiile părinţilor și ale altor sponsori. De Crăciun și de Paște, elevii strâng jucării, dulciuri și haine și le împachetează frumos, iar cu câteva zile de marile sărbători, merg în vizită la copiii din complexul Cărbunești.

motru cngc 3

„Copii frumoși, vine primavăra!” este numele activității care va avea loc în aprilie și care va consta din oferirea cadourilor pregătite de elevii voluntari pentru copiii din complex, prezentarea unui moment artistic de către elevii voluntari și, la final, discuţii asupra rezultatelor obţinute la învăţătură. „Este un proiect important și ne bucurăm de acordul şi sprijinul părinţilor elevilor voluntari în colectarea bunurilor materiale (haine, jucării) şi în pregătirea cadourilor achiziţionate din donaţiile părinţilor (dulciuri, fructe) pentru copiii beneficiari. Asigurarea transportului elevilor la Târgu-Cărbuneşti se face cu sprijinul unei firme prin implicarea Comitetului de părinţi. Numărul elevilor voluntari care s-au mobilizat şi au participat la proiect a crescut de la o zi la alta, astfel încât toţi cei 28 de elevi ai clasei a IX-a D sunt direct implicaţi în derularea acestuia. Colaboratori în buna desfășurare a proiectului sunt: prof. Negrea Constantina, coord. de proiecte şi programe educative, C.N.G.C. Motru, DGASPC Gorj, prof .Vînturiș Elena Cosmina de la Clubul Copiilor Motru și prof. Negrea Nicolae, responsabil SNAC- C.N.G.C. Motru, cărora le mulțumim”, a spus Simona Irizoiu de la CNGC Motru.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.