Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității din Craiova organizează Școala de vară cu titlul „Artă, Cultură, Spiritualitate”. Activitățile vor avea o durată de 2 săptămâni/an, timp de 3 ani, în vederea facilitării tranziției de la ciclul liceal la cel universitar. Grupul țintă este de 78 de elevi de liceu, în special din clasele a XI-a și a XII-a, organizate la 10 licee/colegii partenere din cele toate cele 5 județe ale Olteniei (2 din Dolj, 2 din Gorj, 2 din Olt, 2 din Vâlcea și 2 din Mehedinți).

Anul acesta, școala de vară este organizată în perioada 28 august – 10 septembrie, din grupul țintă făcând parte un număr de 26 de elevi, proveniți de la trei licee din Regiunea Sud-Vest Oltenia, respectiv: Liceul de Arte „Marin Sorescu” din Craiova, jud. Dolj (14 elevi); Liceul Teologic, Târgu Jiu (5 elevi),  județul Gorj și Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Nicolae”, Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea (7 elevi). Scopul activităților didactice și a celor extracurriculare programate în cadrul Școlii de vară este de a motiva elevii să finalizeze studiile liceale și de a se orienta apoi spre Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova, specializările Artă Sacră, Arte Plastice și Teologie Ortodoxă Pastorală. Activitatea de consiliere profesională și orientare în carieră și Ateliere de lucru în domeniul dezvoltării personale, susținute de 2 experți ai CCOC (expert consiliere și expert formare) care vor contribui la: autocunoașterea elevilor prin autoevaluarea a abilităților, intereselor și valorilor; decizii în carieră; alegerea unei profesii; generarea profilului vocațional; ocupațiile de pe piața muncii; elaborarea unui plan de carieră; dezvoltarea competențelor profesionale și orientarea în carieră.

Vor fi organizate cursuri de specialitate din domeniul spiritualității și al artelor plastice, susținute de doi experți. Elevii vor mai participa și la ateliere de lucru în domeniul Artelor plastice și workshop-uri artistice, susținute de 2 experți din cadrul specializărilor Artă Sacră și Arte Plastice, atât în atelierele facultății, cât și în aer liber. Se va opta pentru teme libere care să antreneze imaginația, creativitatea și spontaneitatea fiecărui participant. Întregul demers artistic are un rol important în cunoașterea, autocunoașterea și dezvoltarea personală, factori foarte importanți în atingerea obiectivelor profesionale. Vor mai avea loc și câteva vizite de studiu cu însoțitori și tutori la Complexul Brâncuși din Târgu Jiu și la Mănăstirile Tismana și Lainici din județul Gorj. În cadrul complexului mănăstiresc „Sf. Nicodim” al Mănăstirii Tismana vor fi desfășurate workshop-uri în plein air, care să implice activități de creație cu teme libere sau propuse. Acestea presupun interacțiunea directă dintre participanți, stimularea creativității, dezvoltarea abilităților de comunicare și creșterea încrederii în sine. Cele două deplasări au drept scop cunoașterea valorilor și bunurilor aparținând patrimoniului cultural național (pictură murală, icoană, carte veche) precum și familiarizarea cu tehnicile de pictură murală și a celor de conservare-restaurare.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.