Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Constantin Brâncuși este unul dintre cei mai distinși sculptori români și unul dintre cei mai importanți artiști moderni din lume. Există multe manifestări și evenimente dedicate operei sale, care își propun să promoveze și să celebreze contribuția sa la artă. Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj marchează Ziua Națională Constantin Brâncuși printr-un eveniment dedicat sculptorului ce va avea loc luni, 19 februarie 2024, la sala “Florin Isuf” de la ora 10.00.

„Încercăm, astfel să promovăm opera lui Brâncuși, dar și să arătăm importanța sa în istoria artei. Evenimentul vine în completarea celui organizat astăzi, joi 15 februarie 2024, când cei prezenți au putut vedea lucrări deosebite semnate de sculptorul Costel Păun, pictorul Elian Băcilă și managerul CJCPCT, Gorj, Pompiliu Ciolacu”, transmit organizatorii.

Programul dedicat Zilei Naționale Brâncuși include un recital de poezie susținut de managerul CJCPCT Gorj, Pompiliu Ciolacu, prezentarea scrisorii trimise de Brâncuși Mariei Tănase, dar și lansarea noului număr din revista “Miracol de Brădiceni”.

Deasemenea vor avea loc discuții libere despre impactul lui Brâncuși asupra artei moderne și despre moștenirea sa în arta contemporană. Este important de sublinat cum lucrările sale au influențat și continuă să influențeze artiștii din întreaga lume și să exploreze modul în care estetica sa simplă și esențială continuă să inspire și să provoace gândirea artistică.
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.