Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Reprezentanții echipei MNArT au participat săptămâna trecută la evenimentul „Recontre du reseau Micro-Folie” organizat de „La Villete” la Bruxelles, în parteneriat cu centrul multicultural „La Maison des Cultures et de la Cohésion Sociale de Molenbeek”.

Inaugurarea colecției Uniunii Europene pe platforma Micro-Folie, constituită din  opere de artă digitalizate provenite din patrimoniul instituțiilor de renume intenațional, a reprezentat evenimentul principal al întrunirii. Pe parcursul celor două zile, au avut loc activități și workshop-uri în contextul schimbului de experiență între mediatorii culturali și partenerii proveniți din țări europene precum Franța, Belgia, Lituania, Grecia.

„Circuitul muzeului digital mobil Micro-Folies include și orașul nostru datorită colaborării Muzeului Național de Artă Timișoara cu Institutul Cultural Francez. În rețeaua Micro-Folie, MNArT participă cu 15 lucrări din patrimoniul muzeal, reprezentative pentru colecțiile sale de icoane, artă bănățeană, artă românească modernă și contemporană. Astfel, arhiva digitală accesibilă partenerilor internaționali include opere de artă emblematice, semnate de artiști precum Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Nicolae Tonitza, Corneliu Baba, Romul Nuțiu, Ștefan Bertalan, Paul Neagu, Stevan Aleksić, Zugrav Nedelcu Popovici.” au precizat reprezentanții muzeului.

Strategia actuală de management a muzeului susține, ca obiective principale, formarea profesională a specialiștilor.

Participarea echipei MNArT la acest proiect european este legată de implicarea activă a instituției în digitalizarea patrimoniul muzeal și de facilitarea accesului la artă și cultură pentru categorii de public cât mai diverse. Strategia actuală de management a muzeului susține, ca obiective principale, formarea profesională a specialiștilor și promovarea simbiozei dintre strategiile muzeografiei actuale și tehnologia modernă.

În prima parte a întâlnirii Micro-Folie de la Bruxelles a avut loc o sesiune de training în care educatorii muzeali participanți la acest proiect au propus actualizări ale sistemului și interfeței, pentru a îmbunătății accesibilitatea galeriei digitale. A doua parte a evenimentului a fost marcată de deschiderea oficială a colecției Uniunii Europene, urmată de un workshop în care au fost propuse activități ludice, corelate cu conținutul educațional propus de Casa de Cultură Molenbeek, pe care mediatorii le pot prelua și adapta particularităților publicului țintă.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.