Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

 13236189_10206355761041510_2071460378_n Dragoș Remetea s-a născut pe data de 4 septembrie 2000 și este elev în clasa a IX –a la Colegiul Tehnic Motru. Pasionat de exactitate, așa cum singur se descrie, Dragoș are la activ mai multe premii la diverse concursuri școlare și olimpiade. Își dorește, ca pe viitor, să studieze la Timișoara, la Universitatea Politehnică și este convins că visul său va deveni realitate, căci muncește pentru el!

Este un adolescent plin de visuri, care cântă la chitară și iubește cărțile de aventură, dar, în același timp, este pasionat de matematică și lucrurile exacte. Învață foarte bine și a reprezentat liceul la mai multe competiții școlare importante, de unde s-a întors cu premii. Este apreciat de profesori și spune despre sine că matematica este materia preferată. „M-am născut la Drobeta Turnu Severin și de când mă știu locuim în Motru. Nu mai am frați. Mi-aș putea descrie familia printr-un singur cuvânt: obișnuită. Ca multe altele, familia mea este una simplă. Toți trei suntem fericiți împreună. Nu avem nimic special și pot să vorbesc despre noi ca un colectiv. Părinții mei au avut un rol important în formarea mea ca om. M-au învățat de mic să-i respect pe cei din jur și să fiu mereu cu un pas înainte în școala vieții. Ei  m-au încurajat mereu în tot ce am făcut și mi-au dat puterea de a alege ceea ce e mai  bine pentru mine”, a spus Dragoș Remetea.

13250346_10206355760961508_2145695538_nAl doilea pe țară la matematică

Dragoș a participat la concursul de matematică aplicată „Adolf Haimovici” de la Iași, unde a obținut locul II. „Am participat la mai multe concursuri școlare. Premiul cel mai important, de până acum, este cel de la Concursul Național de Matematică Aplicată «Adolf Haimovici». Am luat premiul II la faza națională. La Olimpiada de Fizică am luat locul VII (faza județeană), la Concursul Național de chimie «Petru Poni» – locul III (faza județeană), iar la concursul regional 3E am luat locul I pe secțiunea mea și locul II ca echipaj pe regiune. Despre matematică, pot spune că pur și simplu s-a întâmplat să îmi placă exactitatea. Ultimul concurs l-am avut la Universitatea Politehnică Timișoara. Rezultatul nu a fost unul bun. Din păcate, nu am obținut nimic. Subiectele au fost dificile. Da, matematica este materia preferată. Zilnic mă pregătesc 2-3 ore acasă, dar foarte mult timp la școală mă pregătesc. Profesorul nostru, domnul Niocolae Rușeț, își ocupă o parte din timpul liber cu noi, elevii”, a mai afirmat Dragoș Remetea.

13224243_10206355760801504_2075502234_oChitara, o altă pasiune

Pe lângă pasiunea pentru lucrurile și științele exacte, adolescentul adoră să cânte la chitară. A cânta înseamnă relaxare și liniște pentru el. Timpul liber și-l împarte cu grijă, pentru a face față tuturor lucrurilor pe care le are de făcut. „Îmi place să cânt la chitară și să joc baschet, chiar și despre jocurile video pot să vorbesc cu  plăcere. Îmi mai place mult să practic diferite sporturi și, uneori, să citesc. În general, lecturile mele preferate se învârt în zona cărților de aventură, iar ca scriitori preferați pot să amintesc pe Jules Vernes și pe Alexandre Dumas. Visul meu este ajung student al Universității Politehnice din Timișoara. Pe una dintre ramurile  automatizări, calculatoare și mai ales telecomunicații”, a declarat Dragoș Remetea. Elevul olimpic are și un citat preferat: „Cea mai mare plăcere în viață este să faci ceea ce alții îți spun că nu poți!” – Walter Bagehot.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.