Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

La începutul acestei săptămâni a avut loc Gala Aniversară a OMV Petrom, căci s-au împlinit 10 ani de când această companie se implică activ în viața comunităților din România prin diverse proiecte. Luni seara, în cadrul Galei, au fost acordate mai multe premii pentru implicare, pe lista câștigătorilor fiind și eleva Patricia Bîrsan, studenta Eliana Diaconu și profesorul Mihaela Crăciunescu, toate trei din județul Gorj!

 

Cele trei câștigătoare au demonstrat că se poate, că au inițiativă și că pot schimba în bine comunitățile din care fac parte. Cele trei câștigătoare s-au implicat în proiectele OMV Petrom-Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei și în cele legate de „ledearship”. „Ce a ȋnsemnat pentru mine Tabăra Meseriașilor? A fost cea mai frumoasă experiență din meseria de dascăl, aici am învățat că pot să fac mult mai multe pentru elevii mei. Am întâlnit oameni minunați care m-au fascinat prin tot ce au făcut pentru învățământ: foarte multe proiecte, multe școli dotate, mii de tineri formați, foarte multe burse oferite elevilor. Impresionată de tot ce am văzut în tabără m-a determinat să inversez rolurile pentru o zi, i-am invitat la noi la școală unde mentorii din tabără au fost de această dată meseriașii. Am avut onoarea să fiu invitată la gala aniversară și să primesc Premiul # se poate. O atmosferă de poveste la Palatul Bragadiru! Elevi si profesori din județe diferite. Aici am cunoscut ȋntreaga echipă OMV Petrom, care în 10 ani au realizat ceva de nedescris. Emoțiile nu pot fi descrise, pentru mine este cel mai important premiul pe care-l puteam primi! Am fost fericită și voi arăta în continuare că # se poate”, a spus profesorul Mihaela Crăciunescu, de la Colegiul Tehnic Motru.

Și Eliana Diaconu, acum studentă la Timișoara, s-a declarat încântată de experiențele trăite datorită proiectelor OMV Petrom. „În Tabăra Meseriașilor am învătat lucruri care mi-au fost de mare ajutor, am reușit să dovedesc că orice se poate dacă chiar îți dorești un lucru și lupți pentru el. Participarea în această tabără m-a făcut să am mai multă încredere în mine”, a spus studenta Eliana Diaconu pentru Revista Cult-ura. Eliana are 19 ani,  acum locuiește în Timișoara (este din Bustuchin), este Ambasador al Dialogului Structurat cu Tinerii la Forumul Tinerilor din România, Reprezentantul elevilor în Consiliul de Administrație la Liceul Tehnologic Bustuchin și Ambasador la Global Confederation of Romanian Students.

De-a lungul celor 10 ani de când OMV Petrom desfășoară proiecte care vizează elevii, profesorii și nu numai, mii de bebeficiari și-au schimbat în bine viața, Astfel, grație proiectului  „Tabăra din Țara lui Andrei”, 3.532 de copii, 228 de profesori și 435 voluntari și-au dezvoltat spiritul civic și antreprenorial, iar 11.900 de elevi și 110 profesori din 161 de școli au învățat să devină antreprenori. Programul „România Meseriasă” a însemnat: Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei-756 de liceeni, pregătiți să devină meseriași profesioniști în 3 ediții ale Taberei, 144 de profesori au învățat despre managementul educației și gestionarea relației cu elevii, 64 licee au participat cu elevi și profesori, 100 burse de studio. Școala Petroliștilor-6 clase de profesională create pentru 2 specializări: operator sonde și operator la extracția, tratarea, transportul, distribuția gazelor în Moinești, Pitești și Târgoviște, 167 elevi, 167 burse școlare pe parcursul celor 3 ani de studio. Sandvișul Meseriaș-Campanie de strângere de fonduri prin vânzarea unui sandviș în 200 de benzinării Petrom. Suma strânsă din vânzări a fost dublată de OMV Petrom, astfel că 22.000 euro au mers către dotarea a două ateliere de practică pentru elevii din învățământul profesional.

 

Câștigători Premii #sepoate

 

Categoria EDUCAȚIE

Olimpicii Petrom

Dan Ciocîrlan

Leadership autentic

Elina Diaconu

Școala lui Andrei & Tabăra din Țara lui Andrei

Liceul Tehnologic nr. 1 Suplacul de Barcau – Proiect “Ca sarea in bucate”- premiul #sepoate

Școala Petroliștilor

Diana Negulescu- (elev)

Ana Maria Demeter (profesor)

Tabăra Meseriașilor

Nae Cătălin (elev)

Paty Bîrsan (elev)

Căruțașu Andrei (elev)

Alexandru G. Gabriel (elev)

Mihaela Crăciunescu (profesor)

Moise Poenaru Corina (profesor)

Vasile Ciorbă (profesor)

 

Voluntar în Tabăra Meseriașilor

Eduard Joghiu

Evelina Iliuță

Partener

Partener #sepoate: Ligia Deca

Categoria Dezvoltare comunitară

Idei din Țara lui Andrei

Asociația Telefonul Copilului, Cătălina Florea, proiect: Bullying

Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare, coordonator Teodora Neagu, proiect: Există Speranță

Ioana Popa, proiect: Cicloturismul ca soluție

Centrul Focal pentru Monitorizarea și Conservarea Biodiversitatii, Sergiu Mihuț, proiect: O Școală Caldă

Ileana Grigore, proiect: Școala Sanitară Postliceală Slatina

Ali Osber, proiect: Laboratorul activ

Fabricat în Țara lui Andrei

Daniela Necula, Tradiţional Natur Berca

Andreea Urse și Mariana Ciufu, antreprenoarele de la Eco Herbal și Eco Extract

Cristian Branea și echipa Materia

Andrei Chirilă, Habitat Suport SRL

CERC- Centre de resurse ale comunității

Asociaţia ACTIV Moineşti

 

Premii parteneri

Partener #sepoate: Melania Medeleanu

Partener #sepoate: Viorel Oprișan

 

Categoria Sănătate

2 premii

Doctore, ești un erou!- dr. Cătălin Cîrstoveanu

Partener #sepoate- dr. Raed Arafat

 

Categoria Mediu

Mai mult verde, Plantările din TLA

Parcul Libertății, Ploiești, Parcurile Viitorului

Categoria Voluntariat

 

Voluntarul anului: Carmen Vasile

Echipa de voluntariat: Zona de producție 1

Voluntar de 10 ani: Vasile Hosu

Voluntar de 10 ani: Gabriel Radu Marin

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.