Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

În acest vlog o veți putea vedea pe Domnica Trop, un tezaur uman viu al României. Domnica Trop s-a născut la data de 22 iunie 1938, în comuna Isverna, județul Mehedinți. Fiică de țărani, a învățat să cânte în timp ce ducea la pășunat caprele și oile. Artista era invitată să cânte la concursuri și festivaluri, dar și la nunți unde cânta după om, potrivind vorbele.

În anul 1973, la vârsta de 35 de ani, a fost descoperită de învățătorul Vasile Căpăstraru care a prezentat-o soliștilor Maria Ciobanu şi Ion Dolănescu, aflați într-un turneu la Isverna.

Ion Dolănescu a fost fermecat de vocea și cântecul său, astfel că a invitat-o la Radio, în București. Aici a cunoscut-o și pe realizatoarea de programe folclorice, Marioara Murărescu, care a invitat-o la televiziune pentru înregistrări.

Repertoriul cântăreței este bogat în piese muzicale străvechi, multe fiind împrumutate de interpreți renumiți din țară. Cunoscuta interpretă Angelica Stoican, după afirmațiile profesorului Eleodor Popescu “s-a inspirat, în începuturile ei artistice din folclorul autentic al zonei, din repertoriul nealterat al rapsodului popular Domnica Trop”.

Prin intermediul paginii www.cult-ura.ro aveți ocazia să vedeți un vlog de colecție.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.