Domnica Trop, sărbătorită la împlinirea a 60 de ani de carieră artistică printr-un spectacol extraordinar

Domnica Trop, sărbătorită la împlinirea a 60 de ani de carieră artistică printr-un spectacol extraordinar

- in Evenimente, Muzica, Slider
0
211 vizualizari

Un spectacol de excepție va avea loc la sala de festivități a Muzeului Județean „Alexandru Ștefulescu“. Manifestarea este dedicată Domnicăi Trop, cântăreața de muzică autentică din Izverna, județul Mehedinți, care a primit titlul de „Tezaur Uman Viu“ din partea UNESCO.


Spectacolul va începe la ora 10:00, în prezența Domnicăi Trop. În cadrul spectacolului vor susține recitaluri tinerele interprete: Luiza Ciudin, Antonia Stoian, Yasmine Polacek, Cornelia Orleanu, Melinda Mitran, Giulia Căpriță și Mihaela Bălan. Toate acestea sunt laureate ale Festivalului Național de Folclor al Copiilor „Domnica Trop“.
Spectacolul va fi presărat cu momente poetice susținute de Pompiliu Ciolacu, Dănuț Cârdu, de la Caraș Severin, Sabin Firiza, Runcu și dorel Dobre, din Bumbești Pițic. Intrarea va fi liberă

A fost descoperită de un învățător 

Domnica Trop a câştigat numeroase premii. Cea mai mare recunoaştere este acordarea titlul de „Tezaur uman viu”, obţinut în 2013. Domnica Trop este fiica unor ţărani. Aceasta a avut ca ocupaţie păstoritul. A fost descoperită la vârsta de 35 de ani de învăţătorul Vasile Căpăstraru. Acesta a prezentat-o soliştilor Maria Ciobanu şi Ion Dolănescu, aflaţi într-un turneu la Izverna, în anul 1973, care au ajutat-o să-şi înregistreze piesele la Radio Bucureşti.

Domnica Trop a reprezentat izvor de inspirație pentru mulți soliști de muzică populară în vogă în prezent, cum ar fi Olguța Berbec.

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.