Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Muzeul de Artă Brașov vă invită joi, 17 martie 2022, începând cu ora 14.00, la vernisajul expoziției temporare a artistului Dimény András: „Prezență solubilă / Oldódó Jelenlét / Dissolving Presence”, care va avea loc la sediul muzeului din Bulevardul Eroilor nr. 21. Invitat special la eveniment este dr. Ágnes Ziegler, istoric de artă.

Expoziția, curatoriată de Sînziana Dumitrescu, muzeograf, este un eseu plastic în jurul unor teme filosofice universale. Prezența solubilă este o reinterpretare a întrebării „Ce este omul?” și urmărește cum se raportează acesta la lumea înconjurătoare. Se urmărește concentrarea și disoluția valorilor spirituale în acțiunile noastre de zi cu zi. Prin arta sa, Dimény András introduce elemente simbolice și metaforice ce trimit la ideea filmului „Călăuza” de Tarkovsky și la scrierile unor mari gânditori precum Franz Kafka și Constantin Noica. Lucrările sunt realizate într-o varietate de tehnici: instalație, pictură, colaj, elementele naturale relaționând cu elemente sintetice.

Dimény András

Dimény András (n. 1968) este un artist brașovean cu studii de pictură la Facultatea de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca. Și-a dedicat viața artei, iar în prezent este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Brașov și profesor la Liceul Vocațional de Arte Plastice „Hans Mattis-Teutsch” Brașov. A avut 7 expoziții personale și a participat la zeci de expoziții de grup și tabere de creație.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.