Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Didina Voicu, o pensionară în vârstă de 60 de ani, care a lucrat ca inginer minier, a realizat în tehnica „quilling“ aproximativ 300 de mărțișoare, care toate sunt unicat, pentru că sunt diferite unul față de celălalt.

IMG_2986[1]
Didina Voicu locuiește în orașul Târgu Cărbunești. În ultima lună a anului trecut s-a gândit să realizeze mărțișoare din hârtie colorată. După câteva lecții online, fostul inginer minier a început să realizeze mărțișoare. „Nu m-a învățat nimeni. Recunosc că m-am inspirat și de pe internet, dar cred că e nevoie de talent pentru a realiza astfel de obiecte care vestesc primăvara. Pentru a realiza astfel de mărțișoare e nevoie de inspirație. Au fost perioade când nu am avut inspirație și nu am putut să lucrez. Am realizat în jur de 300 de mărțișoare, dar nu sunt două care să fie la fel, pentru că de fiecare dată îmi venea o altă idee“, ne povestește Didina Voicu.

IMG_2983[1]

A muncit chiar și o oră la confecționarea unui mărțișor

A lucrat la un mărțișor chiar și o oră, pentru că e nevoie să treacă prin mai multe etape. „Un mărțișor se confecționează destul de greu. Poate să dureze 40 de minute sau chiar și mai mult până când este finalizat. Este foarte migălos și necesită multă răbdare“, spune Didina Voicu.
Cu toate că a muncit mult la confecționarea mărțișoarelor, acestea au fost vândute cu doar câțiva lei. „Nu am pus accent pe preț, nu am făcut mărțișoarele pentru că nu am bani. Mă interesează în primul rând ca acela care le cumpără să fie satisfăcut. Cred că au fost bine primite, pentru că existau persoane care nu știau ce mărțișor să aleagă, pentru că toate li se păreau frumoase“.

Mărțișoare unicat din hârtie colorată și lipici

Mărțișoarele înfățișează flori de diferite feluri: de la păpădie, lalele sau mărgăritar și până la ghiocei. „Sunt tot felul de combinații de culori. Chiar dacă aș fi vrut, nu au ieșit două mărțișoare la fel. Nu am matrițe, doar un ac de «quilling»“, ne explică fostul inginer miner. Didina Voicu nu a avut nevoie de multe materiale pentru a realiza mărțișoarele: „Am folosit hârtie colorată un lipici bun, iar restul sunt secrete pe care le-am descoperit lucrând“.

Meștera ne spune că mărțișoarele realizate de ea rezistă ani de zile. Ea vrea să realizeze, în viitor, tablouri 3 D.
Didina Voicu a lucrat la cariera Securi, de unde a ieșit la pensie.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.