Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Plină de visuri, amuzantă, isteață foc, dar și carismatică, Denisa Berele este una dintre elevele de zece la examenul de Bacalaureat! Denisa a făcut contestație după ce primul rezultat a fost 10 la două materii și 9,75 la istorie, convinsă fiind că merita o notă mai mare. În urma recorectării lucrării, Denisa a obținut nota maximă, devenind astfel cel de-al doilea absolvent de liceu din județul Gorj care a reușit să aibă media 10 la Bacalaureat. „Să fiu sinceră, știam că nu am greșit la istorie, nota mea era 9.75, nu mi-am dat seama de ce mi-ar fi scăzut evaluatorul, dar rezolvările sunt interpretabile (…) speram să îmi mărească nota, dar pe de altă parte mă așteptam să nu se întâmple chestia asta. Nu îmi făcusem așteptări prea mari, ca să nu fiu dezamăgită. Dar, iată că mulțumită lui Dumnezeu nota mea a fost modificată și am luat 10! (…) Ideea e că totul se învață pe parcursul celor patru ani de liceu. Asta m-a ajutat foarte mult, așa că pentru bac, tot ce am făcut a fost să repet toată materia în ultimele două săptămâni, mai degrabă, în ultima săptămână dinaintea examenului”, a declarat Denisa Berele.

Originară din comuna Turburea, Denisa Berele are 18 ani și va urma Facultatea de Litere, dorindu-și, în prezent, să devină profesor. Spune, râzând, că are două prenume, iar unul dintre ele îi amuză pe cei care îl aud, dar ea a învățat, cu trecerea anilor, să nu fie deranjată de opiniile altora! „Numele meu este Berele Gheorghița-Denisa, știu că pe unii îi amuză foarte tare numele meu, dar m-am obișnuit cu timpul! Locuiesc în comuna Turburea, la țară! Da! Nu mai am frați, sunt singură la părinți, dar mereu mi s-a spus că fac cât 10 copii la un loc, pentru că de mică am fost un copil năzdrăvan! Ce să fac?! Învățătoarea obișnuia să îmi spună Smărăndița popii, pentru că învățam bine, dar făceam numai boacăne, rupeam câte un ghiozdan în fiecare lună, eram chiar băiețoasă. Cât despre părinții mei, amândoi lucrează la Complexul Energetic Oltenia și sunt niște oameni minunați”, a spus, pentru Revista Cult-ura, Denisa Berele.

Adolescenta a absolvit Liceul Tehnologic Turceni, profilul Filologie și spune că va urma Facultatea de Litere, specializarea română engleză. De-a lungul anilor de liceu a avut rezultate foarte bune și spune că pentru examenul de bacalaureat a învățat încă din clasa a IX-a. Constant. A știut mereu să își împartă timpul, așa că niciodată nu i s-a părut că făcea eforturi deosebite pentru rezultatele pe care le obținea. După clasa a X-a, când nu i s-au mai predat materii de la profilul real, mediile Denisei a fost doar de 10! „Am participat la olimpiade și concursuri încă din clasa I-a. La liceu, însă, nu m-am mai implicat atât de mult, m-am axat pe materia de bac. Cu toate astea, am participat la câteva olimpiade, la română, engleză, la un concurs național de economie! (…) Intenția mea când am participat la toate acestea, a fost să capăt experiență și într-adevăr toate astea mi-au oferit niște amintiri minunate, ocazia să întâlnesc oameni grozavi, dar m-au învățat și să am mai multă încredere în mine!”, a afirmat eleva de zece.

După contestații, zece la examenul maturității!

În această vară, Denisa Berele a susținut examenul de bacalaureat și a obținut o medie foarte mare. Știind că făcuse mult mai bine la istorie, tânăra a contestat nota obținută, astfel că luni, 10 iulie, a aflat cu multă bucurie că se alătură zecarilor României! După contestații, Denisa a obținut media finală 10 la bacalaureat! „Să fiu sinceră, știam că nu am greșit la istorie, nota mea era 9.75, nu mi-am dat seama de ce mi-ar fi scăzut evaluatorul, dar rezolvările sunt interpretabile. Am zis că un profesor poate să te puncteze, iar altul nu. Totul depinde de perspectiva dumnealor. Deci, speram să îmi mărească nota, dar pe de altă parte mă așteptam să nu se întâmple chestia asta. Nu îmi făcusem așteptări prea mari, ca să nu fiu dezamăgită. Dar, iată că mulțumită lui Dumnezeu, nota mea a fost modificată și am luat 10! Pentru BAC am început să învăț încă din clasa a IX-a. Profesorii chiar și-au dat interesul pentru noi și au avut grijă să ne instruiască foarte bine, să ne spună despre greșelile pe care le putem face din neatenție, să ne explice baremul de notare, plus foarte multă muncă și învățat. Ideea e că totul se învață pe parcursul celor patru ani de liceu. Asta m-a ajutat foarte mult, așa că pentru bac, tot ce am făcut a fost să repet toată materia în ultimele două săptămâni, mai degrabă, în ultima săptămână dinaintea examenului”, a declarat Denisa Berele.

O tentează domeniul cinematografic și învățământul

Denisa recunoaște cu sinceritate că și-a dorit de mică să lucreze în domeniul cinematografic! Este și talentată, mai ales că de ceva vreme realizează mici filmulețe foarte apreciate de urmăritorii săi. „O bună perioadă de timp hotărâsem că o să dau la UNATC, la Regie de Film. Momentan îmi doresc să urmez Facultatea de Litere, specializarea română-engleză, mă încântă meseria de profesor. Știu că sunt foarte mulți care nu vor înțelege chestia asta și vor începe cu argumente cum că este o meserie foarte prost plătită. Însă, eu nu văd asta ca pe o simplă profesie. Este ca un dar, să-i zic așa, de la Dumnezeu, pentru că ai ocazia să modelezi tineri. Sunt foarte mulți profesori care pur și simplu m-au impresionat prin felul lor de a fi, care sunt oameni foarte inteligenți și pentru care am un deosebit respect. Îi admir foarte mult pentru ceea ce fac, scopul meu este să am o satisfacție sufletească, nu una materială, cred că e un sentiment incredibil să te întâlnești cu elevii tăi realizați după câțiva ani și să știi că ai contribuit la formarea lor ca oameni, că le-ai făcut un bine. Și revenind la ce am zis inițial, e posibil ca în viitor să dau admitere la Regie, vom vedea”, a spus Denisa.

Creatoare de „vine-uri”! Amuzante și inteligente

Când faci ceea ce îți place, munca devine o plăcere-este unul dintre principiile după care se ghidează eleva de zece! De ceva vreme a descoperit o pasiune pe care ar vrea ca pe viitor să o dezvolte: creează și apoi postează în mediu online, în special pe Facebook, filmulețe amuzante care sunt cunoscute sub denumirea de „vine”. „Nu am mai postat filmulețe în ultima vreme, pentru că nu prea am avut timp. Dura ceva până le filmam și le editam, deși poate că nu pare, pentru că au 1-2 minute. Am început să le fac prin toamnă. De mică îmi place să fac lumea fericită, îmi place să văd oamenii râzând (…) Pentru mine e plăcut și distractiv să le creez, pentru alții e doar costisitor. Mai întâi îmi creez un scenariu, inspirat din realitate sau nu, iar apoi îl îmbunătățesc pe cât de mult se poate. Nu l-am respectat de fiecare dată, pentru că îmi place improvizația. Filmez de una singură, dar la unele am cerut ajutorul mamei mele, pentru ca era chiar necesar. Și apropo, credeți-mă că am făcut foarte multe duble, pentru că îmi doresc să iasă extrem de bine. (…) Comedia e grea, nu e ușor să faci pe cineva să râdă. Nu poți pur și simplu să te strâmbi la cameră și să aștepți hohote de râs, e nevoie de mai mult de atât. De aia am încercat mereu să muncesc la videoclipurile astea din greu, să fie într-adevăr haioase și nu aveți idee cât de mult mă bucuram să aud: „M-am uitat la filmulețul tău de 20 de ori, am râs cu gura până la urechi”. Înseamnă că scopul meu fusese atins, speram să stârnească zâmbete și râsete, să le facă ziua mai frumoasă oamenilor!”, a declarat adolescenta din Turburea. Își dorește ca pe viitor să încerce să dezvolte pasiunea și să își creeze un video-blog, să ducă sketch-urile de comedie la un alt nivel! „Mă gândesc serios să mă reapuc de vine-uri comice. Filmulețele sunt destul de urmărite, au în jur de 3.000 de vizualizări, nu e un număr exploziv, dar pentru mine contează. Au aprecieri, au distribuiri într-un număr destul de mare, lucru la care nu mă așteptam. (…) Pe lângă astea, mă pasionează extrem de mult fotografia, o iubesc, mi se pare o adevărată artă. Totodată, mă mai pasionează scrisul și… avioanele”, a spus Denisa Berele.

Filmulețele create de Denisa le puteți urmări pe pagina sa de facebook: https://www.facebook.com/denisa.berele

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.