Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

d1   Cântăreața Daniela Rusu nu vede viața fără muzică! „Toată viața mea mi-am dorit să cânt!”, spune fata care stătea, în copilărie, până noaptea târziu, alături de străbunica sa, cântând cântecele Mariei Lătărețu.

Frumoasa și talentata Daniela Raluca Rusu va împlini 23 de ani în luna octombrie. Și-a petrecut copilăria la Ceauru, sat pitoresc din comuna Bălești, acolo unde a și prins gustul folclorului adevărat. Deși este pasionată de muzică, Daniela Rusu studiază Automatica Informatizată la Craiova, acolo unde și locuiește. A studiat și canto, la Școala Populară de Artă.

„Din clasa a V-a, părinții m-au înscris la Școala Populară de Artă din Târgu-Jiu și am studiat canto-popular cu doamna Emilia Dragotoiu Nanu. Familia mea a fost mereu lângă mine. Tata m-a crescut, nu neapărat cu frica de Dumnezeu, ci cu frica de oameni răi, considerând că fiecare ne-am născut cu o parte bună și o parte rea. Am avut norocul să am o familie deschisă la minte, de la ei am moștenit și au această caracteristică”, a spus Daniela Rusu.

Cântă de când se știe

d5Încă de când era la liceu, Daniela Rusu a început să își câștige banii, cântând la evenimente. Talentul și vocea sa profundă au fost mereu apreciate.

„Cânt de când mă știu, nu cred că îmi aduc aminte când s-a declanșat talentul. Am stat în Ceauru și acolo sunt cei mai buni lăutari, poate că și ei mi-au transmis cumva dragostea pentru muzică. În plus, străbunica mea avea o voce foarte frumoasă și îmi amintesc cum stăteam amândouă, până noaptea târziu, și cântam cântecele Mariei Lătărețu. (…)

Mă întrețin singură încă din perioada liceului, iar numărul exact al evenimentelor nu îl pot ține minte, știu doar că sezonul 2015-2016 a fost unul plin și pot da un total de 80 de evenimente”, spune Daniela Rusu.

Își construiește o carieră în muzică

d6Daniela colaborează cu membrii Formației Bumbescu de câțiva ani și spune că aceștia sunt ca o familie pentru ea. De-a lungul anilor, a mai colaborat și cu alte formații, dar aici se regăsește.

„Sunt în formația Bumbescu& Bacio de 4 ani și activez ca solist de muzică populară, dar sunt alături de ei doar pentru evenimente private. Suntem ca o mare familie, colaborarea cu băieții fiind una fructuoasă. Am mai cântat în trecut și cu alte formații, dar aici am găsit ce aveam nevoie, pentru noi muzica fiind la stadiul de venerare! Prin muzică pot să îmi exprim dragostea, fericirea, dar și durerea și furia.

Cânt multă muzică populară, pentru că asta am învățat, dar mă descurc destul de bine și cu muzica ușoară. (…)

Nu am planuri de viitor, sunt mai mult omul momentului. Trăiesc foarte mult în prezent și consider că pentru mine așa este cel mai bine. Cânt despre orice și pentru oricine, încerc să mă transpun în starea omului de lângă mine, astfel încât fiecare cuvânt pe care îl rostesc să îi ajungă la suflet”, a afirmat cântăreața Daniela Rusu.

Se bazează pe familia sa

d3De la părinții săi a învățat să aibă sufletul și mintea deschisă, să pună preț pe familie, dar și pe prietenia adevărată. De asemenea, din familia sa iubitoare a învățat că viața fără dragoste nu are sens.

De cinci ani de zile este alături de un tânăr care o adoră și care o ajută să se „crească” pe plan spiritual, sufletesc, sentimental. „Mama mi-a insuflat dragostea pentru citit, așa că citesc cam tot ce îmi cade în mână. Îmi place să gătesc și fac tot felul de experimente prin bucătărie pe care iubitul meu le mănâncă, fie că vrea sau nu. (…)

Pentru mine este important să fiu eu, să mă pot dezvolta liber, în stilul meu. Familia și sănătatea sunt cele mai importante lucruri din viața oricărui om. De ceva vreme am ajuns la concluzia că nimeni nu te înțelege la fel de bine cum o fac familia și prietenii adevărați și automat, în momente dificile, cei ce nu te cunosc suficient, vor fi primii care renunță la tine”, a mai declarat Daniela Rusu.

Distribuie:

1 Comment

  • Deaconescu, 29 decembrie 2019 @ 7:32 Răspunde

    Tinet-o tot asa sunteti…buni, mult succes in continuare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.