Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Poetul și profesorul Daniel Murărița a fost cel care joi seara, la ședința Cenaclului Columna, a lecturat câteva dintre poeziile sale, spre încântarea celor prezenți în una din sălile Muzeului Județean Gorj. La această întâlnire a membrilor Cenaclului Columna au participat și elevi ai profesorului Murărița.

16298637_1908218372725013_8687504361810185959_nEmoționat, Daniel Murărița a lecturat mai multe poezii, scrise în perioade diferite. La fel ca și la alte ediții ale ședințelor Cenaclului „Columna”, după lectură, poeziile lui Daniel Murărița au generat discuții efervescente. Ascultătorii din sala muzeului au fost de părere că versurile tânărului poet transmit emoție, ridică întrebări, sunt actuale și chiar „magistrale”. Profesorul Rocselana Verdeș a afirmat că poetul Murărița „se joacă cu mințile ascultătorilor”: „Îmi place tot ce faci, ce scrii, iar dacă aș fi bărbat mi-ar plăcea să scriu ca Daniel Murărița. Folosirea englezismelor, în poezie, este firească. (…) Mă regăsesc în unele dintre poeziile lui Murărița Versurile tale se joacă cu mințile ascultătorilor”. „Mie, personal, îmi place poezia în care nu folosești atâtea neologisme. Știu că sunt preferatele tale, dar eu așa simt. Te caracterizează neologismele! Este poezie modernă. (…) Și mie îmi place ce scrii”, a spus un alt ascultător.

„Există o aglomerare prea mare în anumite texte. Ai putea să renunți la ce nu lasă textul să respire. Sunt texte bune. Din încăpere sunt unul dintre cei care au crezut și cred în tine. Activitatea literară este un exercițiu care trebuie repetat. Nu neapărat lexicul vast al unui autor dă valoare textelor sale. Obligația noastră ca autori este să scriem ceva care să ne reprezinte. Cred că  ești unul dintre autorii buni de poezie, care locuiesc în Târgu-Jiu”, a spus Andrei Novac, prezent la sesiunea de lectură.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.