Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Atelierul Național de  Poezie și Critica Poeziei „Serile la Brădiceni” este un eveniment cultural dedicat promovării și dezvoltării poeziei și criticii literare. Acest eveniment se va desfășura în data de 8 septembrie 2023, începând cu ora 12.30, la Căminul Cultural din Brădiceni  si este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Peștișani. Scopul atelierului este de a aduce împreună poeți, critici literari și iubitori ai literaturii pentru a împărtăși idei, experiențe și pentru a contribui la dezvoltarea creativității literare.

La Căminul Cultural din Brădiceni vor fi acordate opt premii distincte:

Premiul Național „Serile la Brădiceni” (critică)

Premiul Național „Serile la Brădiceni” (poezie)

Premiul „Nicolae Diaconu” (critică)

Premiul „Arthur Bădița” (poezie)

Premiul pentru promovarea atelierului de poezie în media (4 premii)

În cadrul evenimentului va avea loc un podium poetic, precum și recitaluri semnate de maestrul Mircea Suchici, la violoncel și folkistul Florin Paul Camen. Vor fi lansate revistele “Miracol de Brădiceni” și “Ceașca de Cafea”.

Premiile „Serile la Brădiceni” sunt destinate participanților din întreaga țară, în timp ce Premiile „Nicolae Diaconu” și „Arthur Bădița” sunt destinate doar participanților locali. Premiile pentru promovarea atelierului de poezie sunt destinate personalităților culturale care ajută la promovarea și mediatizarea acestui eveniment. Toate premiile sunt acordate de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

Atelierul este deschis pentru participare tuturor poeților și criticilor literari, indiferent de vârstă sau naționalitate. Juriul Atelierului va fi compus din personalități recunoscute în domeniul literar și cultural, membrii ai Uniunii Scriitorilor din România.

Ceremonia de premiere va avea loc pe data de 8 septembrie 2023, la Căminul Cultural din Brădiceni (Peștișani), începând cu ora 12.30. Biserica monument istoric din Brădiceni se poate vizita de către participanți începând cu ora 12.00.

Participanții își cedează drepturile asupra lucrărilor trimise în cadrul Atelierului pentru a fi folosite în scopuri de promovare și documentare a evenimentului. Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica regulamentul în caz de necesitate, cu informarea prealabilă a participanților. Prin participarea la Atelierul Național de Poezie și Critica Poeziei „Serile la Brădiceni”, participanții își exprimă acordul cu toate prevederile prezentului regulament.
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.