Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Are 17 ani și este elev în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic Motru. Costi Calagiu s-a născut și a crescut la Broșteni, județul Mehedinți. Viața adolescentului nu a fost ușoară.  Pe când avea doar trei ani, părinții săi au divorțat, el rămânând în grija tatălui. A avut noroc, în ciuda greutăților, căci tatăl său și-a refăcut viața alături de o femeie care îl iubește pe Costi ca și cum ar fi copilul său. Băiatul a crescut, astfel, într-o familie iubitoare și acum este un puști pasionat de poezie și îndrăgostit de muzica rap. Creează versuri și speră ca într-o zi melodiile sale să ajungă pe posturile de radio și la inimile iubitorilor acestui gen muzical.

motru-3                motru-3e

Vorbește relaxat despre greutățile pe care le-a avut și spune că este un copil cu două mame!  „Am două mame, ca să zic așa, adică mama naturală a divorțat de tata și eu aveam trei ani atunci, am ajuns în custodia tatălui. Și la vârsta de patru ani, tata s-a recăsătorit cu actuala mamă vitregă a mea și pot spune că mă înțeleg foarte bine cu ea.

Pe când aveam șapte ani, a apărut în viața noastră, ființa pe care o iubesc cel mai mult: sora mea, care a împlinit vârsta de 10 ani anul acesta. Tata este excavatorist la Cariera Roșiuța și mama este muncitoare la Însurăței. Eu sunt elev în clasa a-XI-a la Colegiul Tehnic Motru, la profilul electric”, a spus adolescentul.

motru-1 motru-2

Pasionat și de limba engleză

Adolescentul și-a propus să învețe singur limba engleză, așa că s-a apucat de treabă. Nu a făcut pregătire și s-a ambiționat să afle cât mai multe despre această limbă străină utilizând internetul.

„Rezultatele școlare cele mai bune le am la engleză și română. Sunt pasionat de engleză de mic pentru că pur și simplu mă atrage accentul și pronunția cuvintelor. Am învățat singur, nu am făcut nicio pregătire pentru că am vrut să mă provoc, să văd dacă sunt în stare de a învăța o limbă străină singur. Și am învățat prin vizualizarea filmelor fără subtitrare, jocuri și muzică în engleză. (…) Când vine vorba să mă descriu vă spun atât: Am fost un nenorocit dependent/ Inteligent da’ poate prea inconştient/Şi poate prea sentimental/ Şi poate par un tip normal, dar sunt murdar, ce, nu ţi-e clar, sunt murdar../Şi cerul mă priveşte, îmi vede faptele/ Du-te şi întreabă Tatăl, îmi ştie păcatele!”, a spus, în versuri, elevul Costi Calagiu.otru-6

Visează să ajungă rapper

Precum oricare dintre noi și Costi Calagiu are visuri pe care vrea să le împlinească. De la 13 ani, băiatul a început să scrie poezii. Spune despre sine că nu este optimist, ci mai degrabă melancolic, așa că și versurilor sale le lipsește bucuria.

„Nu prea am în repertoriu poezii despre bucurie sau dragoste sau orice sentiment plăcut. Genul meu de sentimente transmise prin versurile mele sunt tristețe, durere sufletească, dezamăgire. (…) Da, aș vrea să public tot ceea ce am scris eu până acum, pentru că vreau să vadă lumea că mai există tineri care pot aduce industria hip-hop-ului pe picioare, să vadă toți că mai există poeți și piese cu mesaj. Nu aș face muzică rap pentru bani!”, a spus Costi Calagiu.

Adolescentul este pasionat de muzica rap de foarte multă vreme. Vrea să demonstreze că piesele sale au mesaj: „Da, mă interesează muzica rap pentru că este stilul meu în care mă regăsesc. (…) Este un stil de muzică care pur și simplu e genial și îl iubesc! Ca orice gen de muzică are partea rea pentru că sunt artiști foarte comercializați și nu au niciun pic de mesaj în piesele lor, doar faptul că se vorbește despre droguri, femei, bani. Și dacă ar fi să mor, aș vrea să mor cu muzica rap în urechi! Cam atât! Vreau să devin rapper sau poet, iar dacă nu, oricum voi da la Facultatea de Litere, la Timișoara, ca să fiu translator. (…) Poate în timpul facultății o să am oportunitatea să fac rap și să dea o casă de discuri peste mine, la modul figurat, desigur”, a încheiat elevul de la CT Motru.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.