Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Două premii întâi, cu medalii de aur, precum şi un premiu doi și medalie de argint – acesta este palmaresul Corului mixt „Trison”, dirijat de domnii profesori Marcica şi Ştefan Lupu, la cea de‑a 12-a ediție a Festivalului-Concurs Coral Internațional de la Gabrovo, Bulgaria, eveniment organizat de Asociația Corală „Antonio Vivaldi” din Karpenisi, Grecia, în perioada 23-25 iunie 2023.

Interpretarea a patru repertorii a fost un adevărat tur de forță! Astfel, în prima zi a evenimentului, prestigiosul cor din cadrul Şcolii Populare de Arte şi Meserii „Vespasian Lungu” Brăila a susţinut repertoriul de festival compus din 10 piese scrise/aranjate pentru cor mixt de autori români – Gheorghe Danga, Mircea Neagu, Tudor Jarda, Ioan D. Chirescu, Pretorian Vlaiculescu, Dan Mihai Goia – și străini – Johann Mathias Michel (Germania), Mikis Theodorakis (Grecia), Dragan Shuplevski (Serbia). Pentru această prestaţie deosebită, Corul a primit Diploma de participare la festival din partea domnului George Xenakis, directorul artistic al evenimentului.

A doua zi, pe 24 iunie, a avut loc concursul propriu-zis, unde binecunoscutul cor brăilean a concurat la trei categorii dintre cele șase acreditate: A – cor mixt („Lascia ch’io pianga” – arie din oratoriul „Mesia” de G.Fr. Haendel, „Yesterday” – armonizare de Lebrecht Klohs după creația grupului Beatles și „Suita Corală nr. 1” de Lucian Nireșteanu); E – cor religios („Ave Maria” de Tomas Luis da Vitoria, „Miluiește-mă, Dumnezeule” de Gheorghe Cucu și „Myr da Tsary” de Stoyan Babekov); F – prelucrări de folclor („Să ne veselim oleacă” de Constantin Arvinte, „Sârba pe loc” de Gheorghe Danga și „Mari Mome” de Dobri Hristov).

Drept apreciere pentru aceste interpretări deosebite, Corul mixt „Trison” a obţinut Premii I și medalii de aur pentru categoriile E și F, precum şi Premiul II și medalia de argint la categoria A.

Membrii Corului mixt „Trison” şi profesorii dirijori mulţumesc Primăriei Municipiului Brăila şi Teatrului „Maria Filotti” pentru punerea la dispoziţie a mijlocului de transport, precum şi Tipografiei Ziarului „Brăila” pentru editarea pliantelor și a caietelor de repertoriu.

Această performanţă excepţională se adaugă altor realizări deosebite, mai recente, ale Corului din oraşul nostru, cum ar fi premiile şi diplomele obţinute la Festivalurile de la Niš și Belgrad (Serbia) sau de la Cernavodă, toate din 2022, ori la Festivalul religios de la Giurgiu, chiar anul acesta.

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.