Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

„City Break” este tema de anul acesta a tradiționalului Concert de Anul Nou la Sibiu, un produs muzical „de export”. La cea de-a XIV-a ediție, Concertul de Anul Nou va avea două reprezentații la Sibiu, dar și în orașele Deva și Brad. Strălucita atmosferă plină de fervoare a muzicii clasice este rezervată celor care vor alege să se bucure de trecerea dintre ani alături de Orchestra ICon Arts – ansamblul de cameră al Filarmonicii de Stat Sibiu.

 

Evenimentul mult așteptat continuă să inoveze formula vieneză și propune de această dată tema sonoră a unui city break. Astfel, emoții înalte amplificate de regăsirea cu marile orașe ale lumii vor fi redate în concert de arta dirijorului Tiberiu Oprea. Invitat pentru prima dată pentru a susține Concertul de Anul Nou de la Sibiu, Tiberiu Oprea va conduce un program spectaculos de vast conceput pentru Orchestra ICon Arts – ansamblul de cameră al Filarmonicii de Stat Sibiu, acompaniată de balerini ai Teatrului de Balet din Sibiu, cu o coregrafie semnată de Aleisha Sibhoun Prodea. Soliștii invitați vor fi: Antonia Beteag – soprană, Andres Groza – bas, Ștefan Cazacu – violoncel, în timp ce rolul de ghid al City Break-ului muzical îi va reveni jurnalistului Cătălin Sava.

Repere sonore din spații cu tradiție muzicală precum Paris, Veneția, Viena sau Budapesta vor glisa în pași de vals către piese culese din folclorul românesc pentru a face loc altor destinații imaginare din repertoriul cinematografic și pop-culture. Orașul ridicat din sunete prin dansuri pline de grație va păstra culorile locale ale fastului muzical și le va primi pe cele moderne prin abilitatea muzicii de a produce imagini acustice instantanee. Ca în fiecare City Break, concertul va cuprinde momente de suspensie temporală, lăsând în urmă iureșul de a descoperi noi teritorii muzicale. Pe măsură ce orele serii avansează, programul va crea spațiul necesar pentru romantismul ariilor și duetelor de operă care vor încheia seara în note triumfale.

Evenimentul organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România în parteneriat cu Filarmonica de Stat Sibiu, Consiliul Județean Sibiu și ICon Arts se va desfășura la Sala Thalia, sâmbătă, 31 decembrie 2022 și duminică, 1 ianuarie 2023, cu începere de la ora 18:00. Publicul avid de frumos se va putea bucura și de spectacolele care vor fi prezentate astăzi, 29 decembrie, ora 18:00, la Sala Cinema „Zarand” din municipiul Brad, capitala Țării Zarandului, iar mâine, 30 decembrie, ora 19:00, în municipiul Deva, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean”.

Ultimele bilete sunt disponibile pe Entertix (https://www.entertix.ro/evenimente?s=concert+anul+nou+sibiu) și MyTicket (https://www.myticket.ro/evenimente?s=anul+nou+sibiu).

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.