Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Citricele fac minuni pentru organismul uman, fiind considerate surse importante de energie și vitalitate. De asemenea, citricele conțin și vitamine, sunt antioxidante, conțin și limonene, care sunt niște compuși ce par a neutraliza anumite substanțe chimice cancerigene!

38933006 - assorted fresh citrus fruits with leaves

Specialiștii susțin că citricele oferă foarte multe beneficii nutriționale, pentru că au în componența lor vitamine și alți compuși benefici organismului uman. Astfel, portocalele și mandarinele sunt bogate în betacriptoxantin-care poate inhiba dezvoltarea unor tumori; grepfruitul roz și roșu conțin licopen-care protejează organismul împotriva cancerului de prostată, acest fruct mai este și un bun detoxifiant natural care acționează asupra ficatului și sistemului digestiv. Portocalele mai sunt asociate cu vitamina C-o singură portocală consumată pe zi aduce necesarul de Vitamina C unui adult. Și ele sunt antioxidante. Lămâile sunt surse și mai excelente de vitamina C, dar au și alte efecte benefice: conțin vitamina B, A, fosfor, magneziu, potasiu, proteine și substanțe cu rol anticancerigen.

citrice 1

Remedii naturale

În curele de slăbire se recomandă sucul de grepfruit ca atare sau îndoit cu apă. Se bea pe stomacul gol, dimineața, apoi înainte de fiecare masă, cu o jumătate de oră înainte. Rondele de portocală proaspăt tăiat se pot aplica pe față, căci acționează împotriva ridurilor, hidratează pielea și ajută la întârzierea apariției ridurilor. De asemenea, sucul de lămâie în apă fierbinte alături de o linguriță de miere are efecte binecunoscute în tratarea răcelilor. Suc de lămâie cu apă caldă poate fi utilizat și în cura de slăbire, consumându-se dimineața, pe stomacul gol.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.