Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Cenaclul literar „Lămurele” este organizat în municipiul Motru de aproape un an. În fiecare săptămână, elevii Colegiului Tehnic Motru, dar și alți pasionați de literatură se reunesc pentru a-și cultiva interesul pentru creația literară. Cenaclul și-a propus, încă de la început, să identifice tinerii înzestrați, cei preocupați de poezie și proză, mai ales că foarte mulți membri ai acestui grup sunt olimpici cu rezultate deosebite la nivel național. 

Iubitorii de literatură au început să se reunească din vara anului trecut, iar numărul elevilor care vin la întâlnirile de acest gen este tot mai mare. Numele cenaclului a fost ales de adolescenți. „Cenaclul este organizat sub patronajul Direcției de Cultură Motru. În afară de elevi, eu sunt coordonatorul împreună cu profesorul Claudiu Crețu, de la Colegiul Tehnic Motru. Totodată,  de foarte multe ori ne ajută și doamna Corina Georgescu, profesor  de limba română la Colegiul Tehnic. În primele ediții am mers pe un tipic anume, aveam doi copii care ne citeau texte și un autor  român contemporan, un autor local sau din zonă, de asemenea, care citea din textele dumnealui și aveam un autor al zilei. Acest cenaclu are aproape un an de când este organizat și avem niște copii foarte talentași, mulți au luat și premii”, a declarat scriitorul Dan Matei, coordonatorul Cenaclului literar „Lămurele”.

Din cauza examenului de Bacalaureat care urmează să fie susținut de elevi, în această perioadă, cenaclul se reunește o dată la două săptămâni, însă programul anterior va fi reluat curând.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.