Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Luni, 24 iulie 2023, începând cu ora 17:00, la sediul Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» (strada 1 Mai, nr. 8), va avea loc vernisajul expoziției temporare «Capodopere ale artei băimărene din colecții private», organizată de Galeria Ernst din Budapesta, sub egida Programului Moștenirii Culturale din Europa Centrală.

Acesta este unul dintre cele mai importante evenimente artistice ale anului, întrucât expoziția va prezenta 30 de capodopere ale Centrului Artistic de la Baia Mare, care până acum nu au fost expuse public decât în cadrul licitațiilor. Majoritatea lucrărilor etalate se află în colecții particulare din Ungaria, ceea ce face ca această expoziție să fie o oportunitate unică pentru publicul larg de a le putea admira.

Importanța deosebită a evenimentului rezidă totodată și din valoarea artistică și materială ridicată a exponatelor. Este demn de menționat că expoziția va include lucrarea care deține recordul absolut de valoare adjudecată în toată istoria Centrului Artistic de la Baia Mare, și anume „Purtători de surcele în parc”, realizată de artistul Școlii Băimărene de Pictură, Boromisza Tibor.

Expoziția este curatoriată de doamna Eleni Korani, reprezentanta Galeriei Ernst din Budapesta și va fi deschisă de către domnul Dr. Baán László, director general al Muzeului de Arte Frumoase din Budapesta. De asemenea, avem bucuria de a anunța prezența la vernisaj a domnului Ionel Ovidiu Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a distinsei doamne Dr. Pacsay-Tomassich Orsolya, secretar de stat la Ministerul de Externe al Ungariei, precum și pe cea a domnului Dr. Soós Zoltán, primarul municipiului Târgu Mureș.

Expoziția va face parte din circuitul de vizitare al muzeului în perioada 24 iulie – 24 septembrie 2023 și poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 10.00 – 17.00 (ultima intrare 16.30).

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.