Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Echipa Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru”Târgu-Jiu participă la cea de a X-a ediţie a concursului pentru liceeni EUROSCOLA 2017. Elevii de la „General Magheru”, alături de dascălii lor, au ales să promoveze Ansamblul Monumental Brâncuși de la Târgu-Jiu. Astfel, au decis ca titlul proiectului să fie „Brâncuși, românul european prin excelență”. Atât elevii, cât și profesorii și-au dorit să retrăiască experiența de acum doi ani, aceasta fiind și motivația elevilor în realizarea obiectivului propus.

Deoarece ediția prezentă se desfășoară sub titlul generic „Rolul patrimoniul românesc în consolidarea identității europene”, elevii de la „General Magheru”, alături de dascălii lor, au ales să promoveze Ansamblul Monumental Brâncuși de la Târgu-Jiu. Astfel, au decis ca titlul proiectului să fie „Brâncuși, românul european prin excelență”. Din echipa de proiect fac parte profesorii coordonatori, Carmen Dănăricu și Carmen Vulpe, alături de cei 24 de elevi de la Colegiul Tehnic „Magheru”. „Se vor încheia parteneriate cu Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, Consiliul Județean Gorj, Primăria Municipiului Târgu-Jiu, Fundația Cultural Științifică „Gheorghe Magheru”, Asociația „Victoria Internațional”,  Fundația Județeană pentru Tineret Gorj. Activitățile se vor desfășura în perioada iunie – octombrie 2017 și vor aborda atât documentarea, cât și promovarea obiectivului ales”, a spus profesorul Carmen Vulpe.

Prima activitate s-a desfășurat pe 20 iunie, la sediul colegiului sub forma unei sesiuni de referate și prezentări Power Point despre viața și opera marelui sculptor gorjean, cel care a pus bazele sculpturii moderne pe plan universal.

Obiectivele specifice ale ediției Euroscola de anul acesta sunt: mai bună cunoaştere a valorilor pe care se întemeiază Uniunea Europeană; conștientizarea și responsabilizarea elevilor cu privire la patrimoniul local și național, la rolul acestuia în promovarea diversității culturale la nivel european și la conservarea lui pentru generațiile următoare; informarea publicului cu privire la importanța respectării patrimoniului național și a locului acestuia în patrimoniul cultural european; dezvoltarea abilităților creative ale elevilor; realizarea unei campanii de informare și conștientizare desfășurată în localitatea de reședință despre obiectul de patrimoniu ales.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.