Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și Teatrul Dramaric „Elvira Godeanu”  vă invită, miercuri, 16 martie, începând cu ora 16.30, la Sala de expoziție „Florin Isuf”, la celebrarea împlinirii a 65 de ani de la trecerea în eternitate a lui Constantin Brâncuși. Din programul evenimentului: Ion Cepoi, Simple vorbe despre Brâncuși (poem); Vernisajul expoziției de sculptură mică în piatră de râu Costel Păun, Roșiori de Vede/Teleorman; a sculptorului în piatră Ilie Alexandru; sculptor în bronz Traian Duță; Evocare teatrală „Brâncuși la Tg-Jiu” – proiect și scenariu Ion Cepoi.

„Sculptorul în piatră, Ilie Alexandru a participat la mai multe ediții ale taberei de sculptură GORJFEST, organizate de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. Ilie Alexandru a demonstrat până acum că are viziuni deosebite în sculptură și a avut numeroase expoziții la nivel national, expoziții care au fost apreciate de criticii de specialitate.

Sculptorul Traian Duță din Curtea de Argeș este cunoscut la nivel național și internațional pentru lucrările sale în bronz de mari dimensiuni. Sculptorul se poate mândri cu un portofoliu cu lucrări destul de impresionat și nu este la prima expoziție organizată de CJCPCT Gorj. Maestrul-profesor Traian Duţă conduce Şcoala privată de pictură şi sculptură «Artis».

Costel Păun este singurul sculptor care transformă în artă piatra de râu, având numeroase expoziții naționale și internaționale. Iată ce spune sculptorul despre el: «Sculptura este, pentru mine, o vocaţie si nu o profesie şi a început ca un hobby. Încă din anii copilăriei am fost atras de magia acestei arte sub toate formele ei, însă cu precădere m-a fascinat modelarea pietrei, imblânzirea şi însufleţirea acesteia.

Deşi, considerat a fi un material greu şi dur, piatra se lasă uşor transformată cu ajutorul imaginaţiei, căci daca nu o ai, te poţi împiedica şi de o hârtie. Şi mai trebuie să ştii să o asculţi, pentru că ea iţi vorbeşte în şoaptă. Mărturisesc faptul că esenţa Sa, a Măriei Sale PIATRA este cea care m-a sedus definitiv si m-a invăţat nemurirea. Mi-a fost alături ca prieten, martor si sfătuitor. M-a invăţat să înţeleg viaţa, să iubesc oamenii şi să devin, eu însumi, om.», au pecizat organizatorii.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.