Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Târgujienii, prezenți joi seara la Muzeul Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, au avut ocazia să-l descopere pe sculptorul gorjean prin muzică, în urma spectacolului „Dezleganie. Turneu dedicat lui Constantin Brâncuși”.
Spectacolul a fost susținut de violonistul Sergiu Corbu Boldor, având la bază ceea ce Constantin Brâncuși numea: „Arta nu este decât un început continuu”. Printre instrumentele muzicale folosite în acest spectacol au fost vioara și cavalul.
Evenimentul muzical „Dezleganie. Turneu dedicat lui Constantin Brâncuși” este un proiect independent al proiectului CORBU. Perioada aleasă pentru desfășurarea turneului marchează istoric încadrarea în timp a vieții și a morții lui Constantin Brâncuși (n. 19 februarie 1876-d. 16 martie 1957), iar simbolic „Începutul Lumii” (1924), titlu pe care îl poartă una dintre lucrările sculptorului. Turneul va cuprinde 3 părți și se va desfășura în lunile februarie, martie, aprilie 2022.
Sergiu Corbu Boldo, omul îndrăgostit de opera lui Brâncuși
Sergiu Corbu Boldor a absolvit Universitatea de Muzică din Oradea cu specializările Pedagogie muzicală și Interpretare vioară. Pe lângă vioară Sergiu CORBU Boldor a studiat ca instrumente secundare: chitara, chitara electrică, chitara bass, percuții, mandolină, fluier, caval, drâmbă. Sergiu CORBU Boldor are o experiență de peste 12 ani pe scenele mari ale industriei muzicale. A urcat pe scenele naționale și internaționale, performând la vioară, împreună și alături de nume ca: Phoenix, Celelalte Cuvinte, Partizan, Dirty Shirt, Semnal M, Taxi, Hara, farfarello, Haggard, Guano Apes.
A fost membru fondator la trupa Azepam din Oradea și violonist la trupa Popa Șapcă din Timișoara, a inițiat și coordonat propriile proiecte muzicale, precum AD HOC, 2 fire 2 paie, Intensitate Epic Sonoră.
Totodată, Sergiu Corbu Boldor are experiența educației transdisciplinare în lucrul cu tinerii. El a fost lider în cadrul Organizației Naționale Cercetașii României și profesor de muzică la grădinițe și școli din București.
În prezent colaborează ca violonist cu trupa Hara și corul All’s Choir, muzicieni din Opera Națională Română și Filarmonica George Enescu București.
Din 2017 este inițiatorul și coordonatorul Proiectului Muzical CORBU, dar mai multe detalii despre activitatea asrtistului puteți vedea accesând pagina http://panacorbului.ro/. În același timp, săptămâna viitoare îl veți putea vedea pe Sergiu Corbu Boldor într-o emisiune pe pagina www.cult-ura.ro
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.