Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj, prin proiectul „Cu dragostea la biblio-forum”, coordonat de Roxana Ungureanu, a fost nominalizat în Gala Națională a Voluntarilor și poate fi votat pe lista finaliștilor.

http://www.galavoluntarilor.ro/detalii_finalist/75

Pentru ca meritele voluntarilor să intre și în cursa pentru Premiile Publicului votați: „Cu dragostea la biblio-forum” la secțiunea: Proiectul de Voluntariat al Anului.

 

Federația VOLUM – Federația Organizațiilor care sprijină Dezvoltarea Voluntariatului în România vă invită să votați poveștile de voluntariat preferate, în cadrul Galei Naționale a Voluntarilor, cel mai amplu eveniment anual de premiere a meritelor voluntariatului din întreaga țară. Pentru al șaptelea an consecutiv, evenimentul reunește organizații neguvernamentale, instituții publice și companii, pentru a oferi o binemeritată recunoaștere publică a oamenilor care dăruiesc în mod constant din timpul, energia și abilitățile lor pentru a se implica în comunitate.

În perioada 20 septembrie – 17 octombrie, organizațiile neguvernamentale și instituțiile publice care implică voluntari au nominalizat inițiative și persoane care contribuie la schimbarea comunității. În urma perioadei de preselecții, din cele 204 aplicații, au fost selectați 119 finaliști, astfel: 53 de nominalizări pentru categoria Proiectul de Voluntariat al anului, 43 de nominalizări pentru categoria Voluntarul anului, 11 nominalizări pentru categoria Coordonatorul de voluntari al anului și 12 nominalizări pentru categoria Echipa de voluntari a anului – introdusă anul acesta în competiție.

Lista completă cu finaliștii de anul acesta poate fi accesată direct pe site-ul Galei Naționale a Voluntarilor – http://www.galavoluntarilor.ro/finalisti, unde aveți posibilitatea de a vota voluntari, proiecte de voluntariat, echipe și coordonatori de voluntari până pe 7 decembrie, ora 23.59, pentru Premiul Publicului, oferit în seara de premiere pentru fiecare categorie în parte. Se poate vota o singură dată pentru fiecare secțiune și categorie, printr-o adresă de e-mail validă.

Anul acesta Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj se numără printre finaliștii Galei Naționale a Voluntarilor prin proiectul coordonat de Roxana Ungureanu și numit: „Cu dragostea la biblio-forum”. „Mulțumim tuturor voluntarilor implicați, fără ei nu s-ar fi putut realiza acest proiect. Pentru ca meritele lor să intre și în cursa pentru Premiile Publicului votați: Cu dragostea la biblio-forum la secțiunea: Proiectul de Voluntariat al Anului”, a spus Roxana Ungureanu.

Un proiect bazat pe „teatru-forum”

„Cu dragostea la biblio-forum” și-a propus prevenirea violenţei domestice folosind „teatru-forum” ca metodă de educaţie non-formală. Deoarece o problemă încă actuală în România o reprezintă violenţa împotriva femeilor în diferitele sale forme, proiectul s-a concentrat pe egalitatea dintre femei și bărbaţi, pe discriminarea de gen, pe eliminarea de prejudecăţi și pe toleranţă. Prin această metodă non-actorii, voluntari cu vârste cuprinse între 15-19 de ani, au dobândit comportamente și atitudini pozitive, și-au dezvoltat spiritul de echipă având încredere unul în ceilalţi. Pe viitor această metodă îi va ajuta să fie spontani și să se implice în mod activ la problemele societăţii, spun voluntarii în descrierea roiectului. „aptul că am jucat în piesa și am luat parte la aceasta activitate a fost o experienţă plăcuta, mai ales pentru că cei din public au fost destul de deschisi la ideea de a se implica și ei. Tema piesei a fost reprezentată de o problema de actualitate. Nu știu dacă am schimbat modul în care ar acţiona cei prezenţi în sală, în caz că ar fi puși într-o asemenea situație, însă măcar i-am făcut să se gândească mai mult asupra acestui subiect și să-l analizeze din mai multe perspective. Dacă ar fi să mai joc o dată, aș face-o cu plăcere!”, a spus Alina Camelia, voluntar.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.