Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

La Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj, miercuri, va fi organizat un curs gratuit pentru tinerii dornici să afle cât mai multe lucruri despre „Identitate națională vs. Identitate europeană”. Cursul este susținut de Oana Vîlceanu, o studentă din Târgu-Jiu, care spune că întreaga activitate de miercuri se adresează tinerilor!

„Identitate națională vs. Identitate europeană” se adresează în special tinerilor, deoarece va fi un training interactiv, amuzant, ușor de înteles și care își propune să educe păreri. Activitatea este realizată în cadrul Civic Leadership, Program ediția a II-a. Cursul va fi susținut de Oana Vîlceanu, absolventă a Colegiului Național „Spiru Haret” și proaspăt student în anul I la Comunicare și Relații Publice în București. Oana Vîlceanu a fost voluntar în anii de liceu, activând în cadrul Bibliotecii Județene Gorj și al Centrului „Europe Direct”. „Voluntariatul mi-a deschis un drum și mi-a dat aripi și am început să mă implic în mai multe proiecte. În clasa a XII-a m-am încris printr-un formular la Civic Leadership Program. Această activitate este realizată în cadrul acestui program, iar Biblioteca Județeană și Europe Direct Gorj au venit în ajutorul meu. Acest proiect își propune ca eu să împărtășesc comunității de unde provin informațiile pe care le-am învățat de-a lungul celor cinci sesiuni de pregătire care mi s-au oferit. Acest curs se adresează tinerilor, pentru a-i informa și a le educa părerile. Nu am mai făcut asta până acum și este o provocare pentru mine. Așa cum și la voluntariat mi s-au propus provocări și le-am acceptat și de data aceasta. Prin această experiență a cursului pe care îl voi ține la Bibliotecă, voi descoperi training-ul și dacă pot împărtăși cu ceilalți ceea ce știu eu. Sunt conștientă că sunt la început și mai am multe de învățat, dar dacă mă atrage, cu siguranță voi mai repeta experiența!”, a declarat, pentru Revista Cult-ura, Oana Vîlceanu.

Planuri de viitor

Gorjeanca Oana Vîlceanu îi sfătuiește pe toți tinerii să practice voluntariatul, fiind una dintre modalitățile în care se pot dezvolta profesional și personal și pot avea mari satisfacții. Își dorește să studieze și în străinătate. „Vreau să continui cu voluntariatul, mai nou sunt voluntară într-o asociație de studenți ESN ASE Bucharest, care se ocupă cu reprezentarea studenților străini veniți în România cu Erasmus+. Am ales să fac asta, deoarece aș vrea să plec cu Erasmus+ și să studiez pentru un an, în altă țară. Nu am nimic plănuit, nu știu exact când voi pleca, singurul lucru pe care îl știu e că încerc să fac ceva productiv în fiecare zi și să învăț din fiecare experiență pe care o am. Sunt la început, iar acum este perioada să experimentez și să descopăr ce pot să fac cel mai bine, cum pot să ofer valoare celor din jur și ce mă face să mă simt împlinită. Mi-am ales și o facultate care îmi deschide mai multe uși”, a spus studenta Oana Vîlceanu.

Distribuie:

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.