O baie revigorantă și relaxantă cu săruri este una dintre cele mai bune metode de relaxare după o zi încărcată la serviciu. Cel mai mare filosof al Antichității, Platon, spunea că „marea spală toate relele omului”, la aceeași concluzie ajungând și medicii.
Medicina mării reprezintă o terapie naturală care vindecă mai multe afecțiuni. Apa de mare are un conținut complex de săruri-sodiu, potasiu, calciu, brom, rubidiu, litiu etc-, dar și acizi organici, oligoelemente, microorganisme care secretă substanțe antibiotice, bacteriostatice și antivirale. La contactul pielii cu apa mării, o parte din minerale traversează bariera cutanată și acționează benefic asupra celulelor corpului uman. Băile marine au un efect tonifiant asupra circulației sanguine și favorizează eliminarea toxinelor din organism.
Băile cu sare
Când nu putem merge la mare, apelăm la sărurile de mare din magazinele sau farmaciile naturiste și nu numai. Beneficiile băilor cu sare de mare sunt cunoscute: relaxează, au efecte benefice asupra pielii și a sănătății organismului nostru. Sarea de mare este obținută printr-un proces simplu de extragere a sării din apa de mare, folosind o tehnică prin care apa este evaporată. Specialiștii spun că în perioadele stresante din viața noastră, o baie cu sare de mare poate face minuni. De asemenea, adolescenții trebuie să știe că sarea de mare ajută la diminuarea secreției de sebum. Sarea de mare ajută la curățarea pielii de impurități și diminuează secreția de sebum. Sarea de mare are efecte antibacteriene și este o sursă de nutrienți pentru pielea noastră.
Ce alte beneficii mai aduc băile cu sare de mare?
– îmbunătățesc circulația sanguină;
– ajută la tratarea infecțiilor urinare;
– ajută la tratarea eczemelor;
– ameliorează psoriazisul;
– au efect de întinerire a pielii;
– sunt eficiente în tratamentul mătreții;
– au efect anticelulitic.