Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

La 60 de ani de la moartea lui Constantin Brâncuși, Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” și Primăria Municipiului Târgu Jiu, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Uniunea Artiștilor Plastici din România și Filiala Târgu Jiu a U.A.P. din România, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică „Constantin Brâncuși”, Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ştefulescu”, Universitatea „Constantin Brâncuși” și Liceului de Artă „Constantin Brăiloiu” organizează la Târgu Jiu, în perioada 15-16 martie, un amplu eveniment înscris sub genericul „Brâncuși eternul”, eveniment ce face parte din seria manifestărilor culturale desfășurate în cadrul „Colocviilor Brâncuși”.

brancusi colocvii brancusi PRIMARIE

Manifestările încep pe data de 15 martie, ora 10:00, la cinematograful „Sergiu Nicolaescu” din Târgu-Jiu, cu prezentarea filmului „Brâncuşi”, producție din anul 1996, în regia lui Cornel Mihalache. În aceeaşi zi, de la ora 17:00, la Galeriile Municipale de Artă va avea loc vernisajul expoziţiei „Desenul Post-Brâncuşi”. Manifestările vor continua a doua zi, 16 martie, tot de la ora 10:00, cu conferinţa „Constantin Brâncuşi – necesitatea înfiinţării unui Muzeu Naţional de Artă Modernă”, susţinută de Pavel Şuşară în sala de conferinţe a Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Campusul studenţesc „Debarcader”. Conferinţa va fi urmată de o dezbatere pe această temă, la care, potrivit lui Doru Strâmbulescu, directorul Centrului Brâncuși, va participa chiar și ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu.

De asemenea, în program vor fi incluse discuţii şi prezentări făcute de arhitectul Dorin Ştefan, referitoare la stadiul proiectului de amenajare şi modernizare a străzii „Calea Eroilor”, o succintă prezentare a rezultatelor obţinute în urma cercetărilor efectuate în cadrul procesului de monitorizare a ansamblului brâncuşian de către specialiștii de la Institutul de Optoelectronică. În după-amiaza aceleaşi zile, de la orele 14:00, va avea loc în Parcul Central, între Poarta Sărutului şi Masa Tăcerii, vernisajul expoziţiei „Brâncuşiana copiilor”, curator al acestui eveniment artistic dedicat tinerelor talente fiind Daria Haidău, directorul Liceului de Artă „Constantin Brăiloiu”. Manifestările se vor încheia, la ora 17:00, cu vernisajul expoziţiei „Versant aleatoriu” a sculptorului Nicolae Fleissig, la Muzeul Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu”.

brancusi-in-atelier 16-c-brancusi-infoinsider-465x390 Brancusi-coloana-infinita-in-lucru-1

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.