Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

„Lucrurile nu sunt greu de făcut. Greu este să te pui în starea de a le face”, spunea universalul Constantin Brâncuși! Pornind de la acest principiu, un grup de tineri pasionați-Remus Rădvan din Târgu-Jiu, Rareș Mateescu din Deva, Andrei Mimiș din Severin și Gabriela Czifra din Timișoara- au demarat un proiect alternativ, prin care au realizat o operă tribut lui Constantin Brâncuși. La Poarta Sărutului, luni, minunata operă a fost arătată lumii! Artiștii de la Cufir vor prezenta opera tribut românilor din orașele Craiova, Timișoara și București. 

img_8748

Cei patru tineri au reușit să apropie românii prin artă, la propriu, pe o placă de lemn din care au realizat o operă tribut marelui sculptor. Chipul inegalabilului Constantin Brâncuși realizat de artiștii de la Cufir a impresionat târgujienii, dar și pe turiștii care au trecut prin Parcul Central luni, înainte de prânz. După trei săptămâni de muncă, artiștii au finalizat portretul lui Constantin Brâncuși din cuie și ață.

„Cu vreo 7.000 de cuie și aproximativ 20 de kilometri de ață, cam cât este distanța dintre Târgu Jiu și Hobița, locurile dragi ale lui Constantin Brâncuși, pe o placă de 2×1,3 metri, am creat o operă tribut a sculptorului.

Este vorba despre portretul lui Brâncuși. (…) Unul câte unul, cuiele destinate inițiativei noastre, odată bătute pe bucata de lemn au găsit un țel comun, acela de a uni sfoara destinată tabloului lui Brâncuși. Este cea mai mare lucrare făcută de noi până acum. Opera noastră are o înălțime de doi metri și lățimea de 1,30 metri.

Ne-a luat destul de mult timp ca să o realizăm, dar vorba marelui sculptor: «Lucrurile nu sunt greu de făcut, trebuie să te pui în starea de a le face», așa spunea Brâncuși și avea mare dreptate!”, a spus Rareș Mateescu, unul dintre cei patru artiști, la dezvelirea operei.

img_8735

Selfie cu Brâncuși

Până acum s-au strâns donații de aproximativ 9.000 de lei pe platforma „Creștem Idei”. Numele celor care au donat va fi imprimat pe spatele lucrării.

„O să avem un tur prin țară, unde opera va fi expusă în diverse locații, pentru ca oamenii să observe ceea ce înseamnă o lucrare de acest fel și, mai mult decât atât, să conștientizeze la ceea ce au contribuit. O să-i îndemnăm pe cei care vin să vadă opera să-și facă selfie cu ea pentru că în spatele ei se află contribuția a 1.000 de oameni. Îndemnăm populația să facă în continuare donații pentru achiziționarea «Cumințeniei Pământului».

Pe 27 septembrie va avea loc licitația. O să vedem dacă va fi online ori în cadrul unei gale. Întreaga sumă se va dona fie pentru «Cumințenia Pământului», fie se va începe proiectul de a se reabilita Parcul Coloanei“, a mai spus Rareș Mateescu.
img_8742     img_8731

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.